Τους εκτέλεσαν δημόσια με αποκεφαλισμό! - Karfitsa.gr
Διεθνή

Τους εκτέλεσαν δημόσια με αποκεφαλισμό!

Για κατοχή ναρκωτικών και φόνο

apokefalismos-saudi-arabiaΠακιστανός και δύο Σαουδάραβες, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για εμπορία ναρκωτικών και φόνο, αποκεφαλίστηκαν δημόσια με ξίφος στη Σαουδική Αραβία.

Οι αποκεφαλισμοί αυξάνουν σε 48 τον αριθμό των εκτελέσεων θανατοποινιτών στο υπερσυντηρητικό βασίλειο του Κόλπου από την αρχή της χρονιάς, δηλαδή πάνω από τους μισούς εξ όσων είχαν καταγραφεί στο σύνολο του περασμένου έτους, σύμφωνα με δεδομένα τα οποία τηρεί το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Πακιστανός Μουμτάζ Χουσέιν Ντιν Άχμεντ, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος στην κατηγορία της εμπορίας ηρωίνης, εκτελέστηκε στην ιερή πόλη της Μεδίνας, στο δυτικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Στο Τάεφ, επίσης στο δυτικό τμήμα του βασιλείου, ο Σαουδάραβας Νατζρ Αλ Οτάιμπι αποκεφαλίστηκε μετά την καταδίκη του στην εσχάτη των ποινών για τη δολοφονία συμπατριώτη του με τον οποίο είχαν μια διαφορά, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο επικαλέστηκε το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο SPA.

Δεύτερος Σαουδάραβας, ο Μοάιντ αλ Καχτάνι, θανατώθηκε στην Ανατολική Επαρχία μετά την καταδίκη του για φόνο, σύμφωνα με το υπουργείο.

Μετά τις 27 εκτελέσεις θανατοποινιτών οι οποίες είχαν καταγραφεί το 2010, ο αριθμός τους αυξήθηκε αλματωδώς και πλέον ανέρχεται σε περίπου 80 σε ετήσια βάση.

Το 2014 το Γαλλικό Πρακτορείο είχε καταγράψει 87, γεγονός που σημαίνει πως η Σαουδική Αραβία ανέβηκε στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης σε ό,τι αφορά την επιβολή της θανατικής ποινής.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ