Τριγμοί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο - Αποβλήθηκαν από την FIFA Μπλάτερ και Πλατινί - Karfitsa.gr
Αθλητικά

Τριγμοί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο – Αποβλήθηκαν από την FIFA Μπλάτερ και Πλατινί

Η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας

362744-platini-blatter-700Ο Καμερουνέζος Ίσα Χαγιάτου θα αναλάβει να εκτελεί τα καθήκοντα του προέδρου της FIFA μετά τον αποκλεισμό 90 ημερών που επιβλήθηκε στον Σεπ Μπλάτερ από την επιτροπή δεοντολογίας, όπως επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία. Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι ο Χαγιάτου, ο οποίος είναι πρόεδρος της Αφρικανικής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, αναλαμβάνει να εκτελεί καθήκοντα προέδρου, σύμφωνα με το καταστατικό της FIFA, ως ο αντιπρόεδρος με τη μεγαλύτερη θητεία στην εκτελεστική επιτροπή της παγκόσμιας συνομοσπονδίας.

Η επιτροπή επέβαλε επίσης αποκλεισμό 90 ημερών και στον γενικό γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βαλκ, ο οποίος είχε τεθεί σε άδεια από την παγκόσμια συνομοσπονδία, ενώ τιμώρησε με αποκλεισμό έξι ετών και πρόστιμο 100.000 ελβετικών φράγκων τον πρώην αντιπρόεδρο της FIFA, Τσουνγκ Μονγκ-τζουν. «Οι λόγοι γι’ αυτές τις αποφάσεις είναι οι έρευνες που διεξάγονται από το αρμόδιο τμήμα της επιτροπής δεοντολογίας» αναφέρει η επιτροπή δεοντολογίας της FIFA στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σε αυτήν η επιτροπή υπογραμμίζει ότι, στη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα εν λόγω άτομα αποκλείονται από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, ενώ οι ποινές τους τίθενται άμεσα σε ισχύ. Παράλληλα, η επιτροπή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι προσωρινοί αποκλεισμοί στους Πλατινί, Μπλάτερ και Βαλκ να επεκταθούν για μια επιπρόσθετη περίοδο που δεν θα ξεπερνάει τις 45 ημέρες.

ΑΜΠΕ

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ