Τρίτος κορυφαίος προορισμός κρουαζιέρας στην Ευρώπη η Ελλάδα - Karfitsa.gr
Οικονομία

Τρίτος κορυφαίος προορισμός κρουαζιέρας στην Ευρώπη η Ελλάδα

Μας "έφεραν" 574 εκατ. ευρώ

krouaziera1

Η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για κρουαζιέρα στην Ευρώπη, όπως φαίνεται στην ετήσια έκθεση της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (CLIA Ευρώπης) για το 2014. Συγκεκριμένα η Ελλάδα δέχθηκε 4,6 εκατ. επιβάτες το 2013.  

Η κρουαζιέρα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, συμμετείχε με 574 εκατ. ευρώ και 11 χιλιάδες θέσεις εργασίας στην ελληνική οικονομία. Το ποσό που διοχετεύθηκε στην ελληνική οικονομία είναι το έβδομο μεγαλύτερο στην Ευρώπη, παρόλο που όπως γράψαμε και παραπάνω η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς προορισμούς.   Τα δημοφιλέστερα λιμάνια προσέγγισης είναι η Σαντορίνη, Κέρκυρα και η Μύκονος. Ο Πειραιάς βρίσκεται στην πέμπτη θέση σε όλη την Ευρώπη ως λιμάνι εκκίνησης με 1,3 εκατ.επιβάτες, παρουσιάζοντας 1% για το 2012.  

Τα συνολικά έσοδα από την κρουαζιέρα στην Ευρώπη έφτασαν τα 39,4 δισ. ευρώ το 2013, από 37,9 δισ. ευρώ το 2012. Οι άμεσες δαπάνες που προέρχονται από τον κλάδο ανέρχονται σε 16,2 δισ. ευρώ, έναντι 15,5 δισ. ευρώ το 2012.   6,4 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρώπης έκαναν διακοπές με κρουαζιέρα το 2013, παρουσιάζοντας αύξηση 3,6% σε σχέση με το 2012, ποσοστό που αντιπροσωπεύει το 30% του συνόλου των επιβατών κρουαζιέρας σε όλο τον κόσμο.

Ο αριθμός επιβατών κρουαζιέρας που επιβιβάστηκαν το 2013 από ευρωπαϊκά λιμάνια αγγίζει τα έξι εκατομμύρια, δηλαδή αύξηση κατά 5,2% σε σχέση με το 2012.

Πηγή: www.lifo.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ