Τσαρουχά, Μπουτάρης και Πατουλίδου στις εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Αρμενίων (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ) - Karfitsa.gr
Karfitsomata Κοινωνία

Τσαρουχά, Μπουτάρης και Πατουλίδου στις εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Αρμενίων (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

"Θέμα χρόνου να αναγνωριστεί η γενοκτονία των Αρμενίων"

armenioi_thessaloniki (9)Με την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης στη Θεσσαλονίκη, για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΥΜΑΘ) Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά, ενώ το παρών έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γκιουλέκας και των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις. Τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Στεφάνι κατέθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο Πρόεδρος της Αρμενικής Κοινότητας Θεσσσαλονίκης Βαρτκές Κονταξιάν, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας Γκαγκίκ Γαλατζιάν, το Αμερικάνικο Κολέγιο Ανατόλια και ο Αντώνης Σαουλίδης εκπροσωπώντας τον δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τόνισε νωρίτερα ότι, «η Θεσσαλονίκη έχει μια ισχυρή Αρμενική κοινότητα τα τελευταία χρόνια, η οποία έχει μεγαλώσει. Έχουμε έντονη διάθεση να στηρίξουμε την αρμενική παρουσία στην πόλη μας. Εφόσον ο Πάπας αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων, θεωρώ πως είναι θέμα χρόνου να αναγνωριστεί και από τους υπόλοιπους».

Ελ. Καραβ. 

armenioi_thessaloniki (1)

armenioi_thessaloniki (2)

armenioi_thessaloniki (3)

armenioi_thessaloniki (4)

armenioi_thessaloniki (5)

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ