"Τσεκούρι" στο εφάπαξ δημοσίου υπαλλήλου - Karfitsa.gr
Κοινωνία

“Τσεκούρι” στο εφάπαξ δημοσίου υπαλλήλου

Πήρε 16.000 ευρώ λιγότερα

maxairi-efapaks

Η υπόθεση, για την οποία το ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει απόφαση και αναμένεται με το νέο δικαστικό έτος, αφορά σε προσφυγή που έκανε συνταξιούχος εκπαιδευτικός, εναντίον του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων.

 

Η εκπαιδευτικός έλαβε μειωμένο εφάπαξ (31.267 ευρώ αντί 47.569 ευρώ) και μάλιστα με καθυστέρηση δύο ετών, ενώ ζητεί και να της καταβληθεί το ποσό των 5.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για σοβαρή ηθική βλάβη.

 

Η συνταξιούχος υποστηρίζει ότι η περικοπή του εφάπαξ και η καθυστέρηση απόδοσής του, που είχε ως συνέπεια και περαιτέρω περικοπή, λόγω των μνημονίων, είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ενώ σημειώνει ότι με την περικοπή του εφάπαξ επιβλήθηκε άδικη οικονομική επιβάρυνση στην ευπαθή πληθυσμιακή κατηγορία των συνταξιούχων, τα εισοδήματα των οποίων έχουν ήδη υποστεί αλλεπάλληλες αναδρομικές περικοπές τα τελευταία χρόνια.

 

Εκπρόσωπος του εν λόγω Ταμείου, κατά την ακροαματική διαδικασία, υποστήριξε, μεταξύ των άλλων, ότι η περικοπή και η καθυστέρηση απόδοσης του εφάπαξ οφείλεται στο ότι έχουν βγει στη σύνταξη περίπου 35.000 δημόσιοι υπάλληλοι και το Ταμείο αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του ελληνικού Δημοσίου τόνισε ότι η περικοπή του εφάπαξ είναι συνταγματικά ανεκτή.

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ