"Η Χρυσή Αυγή συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες..." - Karfitsa.gr
Karfitsomata Πολιτική

“Η Χρυσή Αυγή συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες…”

Δεν απέκλεισε αλλαγές στο σχέδιο νόμου για την καθιέρωση της απλής αναλογικής

Tzakri1

του Βαγγέλη Στολάκη

Υπέρ της ψήφισης του νέου εκλογικού νόμου αλλά και της καθιέρωσης της απλής αναλογικής ακόμα και με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 200 βουλευτών εμφανίστηκε η υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Θεοδώρα Τζάκρη από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε.

Είπε ότι η απλή αναλογική είναι στο DNA της Αριστεράς, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν βελτιωτικές κινήσεις από πλευράς κυβέρνησης προκειμένου να ψηφιστεί ο νόμος και από βουλευτές άλλων κομμάτων που σήμερα λένε «ΟΧΙ».

«Η απλή αναλογική είναι στο DNA της Αριστεράς. Είναι ένας διαχρονικός πόθος της Αριστεράς η νομοθέτηση και η εισαγωγή στο πολιτικό σύστημα της απλής αναλογικής. Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη διαβούλευση, γίνονται διεργασίες και επαφές με άλλα κόμματα για να επιτευχθεί ο στόχος που είναι οι 200 ψήφοι στο Κοινοβούλιο για να μπορέσει να εφαρμοστεί στις αμέσως επόμενες εκλογές. Είναι η ευκαιρία για το πολιτικό σύστημα και τη Δημοκρατία στη χώρα μας να εισαχθεί για πρώτη φορά η απλή αναλογική που είναι το δημοκρατικότερο σύστημα και θα συμβάλει σε συνδυασμό με την δρομολογημένη επίσης συνταγματική αναθεώρηση στην ανάκτηση του κύρους του πολιτικού συστήματος. Είναι ευκαιρία για τη χώρα μας να επιτευχθεί» σημείωσε η υφυπουργός.

Tzakri2

Σε σχετική ερώτηση εάν αυτό μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος των 200 βουλευτών ακόμα και με την ψήφο της Χρυσής Αυγής ανέφερε πως το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες «είτε μας αρέσει είτε όχι». «Συμπεριλαμβανομένων όλων των δυνάμεων που είναι απαραίτητες. Η Χρυσή Αυγή όπως και να το κάνουμε συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Δεν θα ήταν δημοκρατικό να πούμε ότι αποκλείουμε οποιοδήποτε κόμμα».

Για το «ΟΧΙ» της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφης Γεννηματά η Θεοδώρα Τζάκρη που επί χρόνια υπήρξε βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι στο εσωτερικό του κόμματος υπάρχει μια εμφυλιακή κατάσταση.  «Δεν είναι το «ΟΧΙ» της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Εκεί υπάρχει ένας διχασμός. Ήδη η μια από τις δυνάμεις που στηρίζουν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ο κ. Θεοχαρόπουλος (προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ) έχει διαχωρίσει τη θέση του. Αυτό που κατατέθηκε είναι το πρωτόλειο κείμενο. Ενδεχομένως στο πλαίσιο της διαβούλευσης να υπάρχουν βελτιώσεις για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος των 200 ψήφων» κατέληξε η υφυπουργός.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ