Τζανάκης: Πτώση στα κρούσματα κορωνοϊού μετά τις 10 Ιουνίου - Karfitsa.gr
Health

Τζανάκης: Πτώση στα κρούσματα κορωνοϊού μετά τις 10 Ιουνίου

ÁÕÎÇÌÅÍÁ ÔÁ ÌÅÔÑÁ ÁÓÖÁËÅÉÁÓ ÓÔÇÍ ÐÁÑÁËÉÁ ÔÇÓ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ ÐÑÏÊÅÉÌÅÍÏÕ ÍÁ ÁÐÏÔÑÁÐÅÉ ÅÍÄÅ×ÏÌÅÍÇ ÑÉØÇ ÓÔÁÕÑÏÕ ÓÔÁ ÍÅÑÁ ÔÏÕ ÈÅÑÌÁÉÊÏÕ (EUROKINISSI/ÓÙÔÇÑÇÓ ÔÑÕØÁÍÇÓ)

Για αποκλιμάκωση στις νοσηλείες των ασθενών με κορωνοϊό κατά 30% στα νοσοκομεία έκανε λόγο μιλώντας στο OPEN ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι τα self tests δεν είναι 100% αξιόπιστα, ωστόσο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια της πολιτείας, καθώς προλαμβάνει κάποια κρούσματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τις 10 Ιουνίου, ο μέσος κυλιόμενος όρος των κρουσμάτων θα είναι 500 – 600 την ημέρα. «Η αποκλιμάκωση είναι αργή, αλλά γίνεται», επισημαίνει ο κ. Τζανάκης, ενώ εξηγεί πως καταγράφεται και μια βελτίωση περίπου 15% στα κρεβάτια των ΜΕΘ.

Ωστόσο, ο ίδιος υπογραμμίζει μιλώντας στο Open, πως παραμένει υψηλά ο δείκτης θνησιμότητας, ο οποίος όμως πάντα καθυστερεί και συγκεκριμένα πέφτει 3 περίπου εβδομάδες μετά την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων.

Μετά το πρώτο δεκαήμερο η αποκλιμάκωση στα κρούσματα

Σύμφωνα με τον καθηγητή πνευμονολογίας, ουσιαστική αποκλιμάκωση των κρουσμάτων θα σημειωθεί μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου που το 30 – 35% των πολιτών θα είναι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις. «Τότε θα δούμε μια σαφή αποκλιμάκωση των πανδημικών δεικτών», είπε.

Για την χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, σημείωσε πως αυτή μπορεί να αποφεύγεται αν οι πολίτες κρατούν 3, 4 μέτρα απόσταση από την διπλανή παρέα και βγαίνουν με ανθρώπους που έχουν εμπιστοσύνη πως τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ