Β. Κορκίδης: Μόνο χαμένοι υπάρχουν στο φορολογικό ν/σ - Karfitsa.gr
Οικονομία

Β. Κορκίδης: Μόνο χαμένοι υπάρχουν στο φορολογικό ν/σ

«Ο ΕΝΦΙΑ θα γίνει ο εφιάλτης κάθε Έλληνα νοικοκύρη»

o-proedros-esee-basilis-korkidis«Η σύνοψη των αρνητικών και των όποιων θετικών διατάξεων του νέου φορολογικού πακέτου, ως συνήθως, κλείνει προς την αρνητική πλευρά των επιπλέον επιβαρύνσεων τόσο για τα φυσικά όσο και για τα νομικά πρόσωπα», τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης.

Οι 21 αλλαγές στο νέο φορολογικό πακέτο ακινήτων και εισοδήματος επιβαρύνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις με νέα φορολογικά βάρη ύψους 2,3 δισ. ευρώ από άμεσους φόρους, ενώ μονιμοποιείται ο μέχρι πρότινος έκτακτος ετήσιος φόρος ακινήτων ύψους 2,65 δισ. ευρώ.

Ο νέος ενιαίος φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων γνωστός πλέον ως «ΕΝΦΙΑ» «θα γίνει από το 2014 ο εφιάλτης κάθε Έλληνα νοικοκύρη», αναφέρει ο κ. Κορκίδης, στο ενημερωτικό σημείωμά του προς τα μέλη του ΔΣ για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο σημειώνοντας ότι δημιουργείται «Black Jack» ανατροπών.

«Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο δεν υπάρχουν κερδισμένοι αλλά μόνο χαμένοι, ούτε πόσοι θα πληρώσουν λιγότερο και πόσοι περισσότερο, αφού τόσο σε νοικοκυριά όσο και σε επιχειρήσεις επιβάλλονται επιπλέον φορολογικά βάρη», σημειώνει.
naftemporiki.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ