Vegan διατροφή και καλή καρδιά - Karfitsa.gr
Ευ Ζην

Vegan διατροφή και καλή καρδιά

Όσοι απέχουν από τα ζωικά, είτε για λόγους ηθικής και προστασίας δικαιωμάτων των ζώων και του περιβάλλοντος, είτε για λόγους υγείας, φαίνεται πως ταυτόχρονα φροντίζουν και την καρδιά τους.

Η vegan διατροφή, δηλαδή αυτή που απορρίπτει κάθε τρόφιμο ζωικής προέλευσης, όπως το κρέας, το γάλα, το τυρί, τα αυγά, φαίνεται πως μειώνει τον κίνδυνο αθηρωσκληρωτικής καρδιαγγειακής νόσου (ASCVD) στους Αφροαμερικανούς, σύμφωνα με πρώιμη έρευνα που παρουσιάστηκε πρόσφατα στα American Heart Association’s Scientific Sessions και δημοσιεύτηκε στο Circulation.

Οι ερευνητές μελέτησαν τον κίνδυνο αθηρωσκληρωτικής καρδιαγγειακής νόσου στους εθελοντές, οι οποίοι για πέντε εβδομάδες ακολουθούσαν vegan διατροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Όλα τα γεύματα δίνονταν στους συμμετέχοντες στο σπίτι και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, όσοι ολοκλήρωσαν τη διαδικασία παρουσίασαν σχεδόν 20% μείωση στον κίνδυνο εμφράγματος σε βάθος δεκαετίας.

Οι επικεφαλής της μελέτης τόνισαν την αυστηρή ακολούθηση αυτού του μοντέλου διατροφής και ελπίζουν ότι παρόμοιες παρεμβάσεις στη διατροφή και τον τρόπο ζωής μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων και θνητότητας.

Πηγή:

Fugar S, Fughhi IA, McDaniel R, et al. Abstract 16318: Impact of a plant-based nutrition intervention on the 10-Year Ascvd risk in African Americans. Circulation. Published online November 11, 2019.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ