Βγάζουν το μεροκάματο με τη βοήθεια του… Άνθιμου! - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Βγάζουν το μεροκάματο με τη βοήθεια του… Άνθιμου!

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης μεσολαβεί σε... φωτο Σάββας Αυγητίδης

Anthimos

του Βαγγέλη Στολάκη/φωτο Σάββας Αυγητίδης

Τα τελευταία χρόνια η κρίση δημιούργησε… ουρές στις εκκλησίες. Λίγο οι πιστοί που εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στον… Παντοδύναμο, κάτι τα συσσίτια έχουν ως αποτέλεσμα σε πολλές εκκλησίες και ναούς να συνωστίζεται καθημερινά κόσμος πολύς.

Οι πιστοί πλέον πηγαίνουν στην Εκκλησία και για έναν επιπλέον λόγο. Για δουλειά! Για την ακρίβεια ζητούν από τους κληρικούς να μεσολαβήσουν ώστε κάποιος επιχειρηματίας να τους δώσει ένα… μεροκάματο!

Είναι χαρακτηριστική η εικόνα έξω από το γραφείο του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κκ. Ανθίμου.

Οι περισσότεροι από αυτούς που τον επισκέπτονται είναι μακροχρόνια άνεργοι οι οποίοι αδυνατούν  να τα βγάλουν πέρα. Σύμφωνα με τον κκ. Άνθιμο οι άνεργοι που τον επισκέπτονται  είναι Έλληνες που μένουν στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης, δεν είναι όμως όμως απαραιτήτως το… ποίμνιό του.

Πρόσφατα ο ίδιος μεσολάβησε σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου προκειμένου ένας πιστός να βρει εργασία.  «Τον έστειλα γιατί είχε προϋπηρεσία σε ξενοδοχεία. Έκανα παράκληση στον ιδιοκτήτη να τον προσλάβει. Μίλησα με τον ιδιοκτήτη και μου έδωσε την υπόσχεση ότι θα τον προσλάβει… Όλοι ζητούν μια δουλειά. Προσπαθώ να βοηθήσω. Να βρουν οι άνθρωποι μια δουλειά είτε σε Εκκλησίες, είτε σε ιδρύματα. Όπου μπορεί ο καθένας» λέει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι επισκέψεις ανέργων είναι καθημερινές. «Μπορεί να περάσουν πέντε, μπορεί να περάσουν δυο ή να με επισκεφτούν δέκα άνεργοι» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

 

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ