Βολές Γκρουέφσκι για την Ελλάδα - Karfitsa.gr
Διεθνή

Βολές Γκρουέφσκι για την Ελλάδα

Στην Ελλάδα επέρριψε για ακόμη μία φορά ο Νίκολα Γκρούεφσκι την ευθύνη για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ΠΓΔΜ όσον αφορά την ευρωατλαντική της πορεία, ενώ δεν παρέλειψε να επικρίνει και τη στάση της διεθνούς κοινότητας.

gruevski-victory1Στην Ελλάδα επέρριψε για ακόμη μία φορά ο Νίκολα Γκρούεφσκι την ευθύνη για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ΠΓΔΜ όσον αφορά την ευρωατλαντική της πορεία, ενώ δεν παρέλειψε να επικρίνει και τη στάση της διεθνούς κοινότητας.

«Όλος ο κόσμος γνωρίζει για ποιο λόγο η “Μακεδονία” δεν έχει ενταχθεί ακόμη στο ΝΑΤΟ και δεν έχει λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.. Ο μοναδικός λόγος είναι επειδή δεν αποδεχθήκαμε αλλαγή του ονόματος του κράτους μας και της εθνικής ταυτότητας των “Μακεδόνων”, με τον τρόπο μάλιστα που επιζητεί η Ελλάδα», υποστηρίζει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα των Σκοπίων Dnevnik.

Ο κ. Γκρούεφσκι κατάλογισε επίσης στη διεθνή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της Ε.Ε., ότι δεν ασκεί πίεση στην Ελλάδα για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος. «Αντιθέτως», σημείωσε, «την υποστηρίζουν ολόπλευρα για να εξέλθει από την οικονομική κρίση και η Ελλάδα, γνωρίζοντάς το αυτό, δεν σκέφτεται καν την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας, στη βάση επίτευξης ενός πραγματικού συμβιβασμού. Η τακτική της είναι να αναβάλλεται συνέχεια η εξέταση του ζητήματος αυτού».

Όπως αναφέρει, αν οι μεγάλες δυνάμεις δεν επιδείξουν ενδιαφέρον, το πρόβλημα της ονομασίας δεν πρόκειται να επιλυθεί, διότι η ελληνική ηγεσία, στην παρούσα φάση, είναι εντελώς αδιάφορη για το ζήτημα, για να επαναλάβει ότι η διενθής κοινότητα δεν επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξεύρεση λύσης.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ