Βόλτα Κυριάκου - Μαρέβας στα λουλουδάδικα της Βουλής - Karfitsa.gr
Παραπολιτικά

Βόλτα Κυριάκου – Μαρέβας στα λουλουδάδικα της Βουλής

Επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, μπροστά στα ιστορικά λουλουδάδικα, φωτογραφήθηκαν σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, μετέδωσε η σελίδα iefimerida.gr.

Ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του, ντυμένοι με casual ρούχα, φωτογραφήθηκαν μπροστά σε ένα από τα ανθοπωλεία της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας.

Όπως έκανε γνωστό ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Γιώργος Μυλωνάκης, τα λουλουδάδικα θα ανοίξουν και πάλι, με προκήρυξη διαγωνισμού, από το επόμενο Φθινόπωρο:

«Ραντεβού στα λουλουδάδικα. Μετά από χρόνια που παρέμειναν κλειστά, τα διάσημα ανθοπωλεία θα στολίσουν και πάλι το πεζοδρόμιο στο πλάι της Βουλής. Η απόφαση για την προκήρυξη του διαγωνισμού έχει ληφθεί και από το Φθινόπωρο η εικόνα αυτή θα είναι καθημερινή».

Τα λουλουδάδικα της Βουλής είναι ένα τοπόσημο της Αθήνας και η ιστορία τους ξεκινά το 1932, ενώ σήμερα τα περισσότερα είναι κλειστά.

Η ιστορία των λουλουδάδικων της Βουλής ξεκινά το 1932, όταν αποκαλύφθηκε το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Τότε δημιουργήθηκαν πάγκοι με λουλούδια στο σημερινό κτήριο του υπουργείου Εξωτερικών (στην ακριβώς απέναντι πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας), όπως γράφει το σάιτ mixanitouxronou.gr. Στη συνέχεια αποφασίστηκε το άνοιγμα μικρών ανθοπωλείων στο πλάι της Βουλής με τον Βενιζέλο να επιβλέπει προσωπικά την ανακαίνιση των χώρων.

Τα ανθοπωλεία αυτά αποτελούσαν τους κύριους προμηθευτές λουλουδιών του Παλατιού, ενώ και ο κόσμος τα αγκάλιασε, καθώς πλέον μπορούσε να αγοράσει λουλούδια και να τα καταθέσει στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Σήμερα, από τα έξι καταστήματα, λειτουργούν μόνο τα δύο, Ωστόσο, η ΕΤΑΔ έχει ήδη αναθέσει τη σχετική μελέτη, η οποία αναμένεται να παραδοθεί το φθινόπωρο.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ