Βρέθηκε ο αποστολέας του παγιδευμένου φακέλου στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Karfitsa.gr
Οικονομία

Βρέθηκε ο αποστολέας του παγιδευμένου φακέλου στο Χρηματιστήριο Αθηνών

δικογραφία υποβλήθηκε ...

αρχείο λήψης

Ένας 28χρονος, ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος για επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στο Μεσολόγγι, ταυτοποιήθηκε από την Αστυνομία ως ο αποστολέας του παγιδευμένου φακέλου με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο Χρηματιστήριο Αθηνών, τον περασμένο Οκτώβριο.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί στις 2 Οκτώβρη του 2014, κατά τον προβλεπόμενο έλεγχο της εισερχόμενης αλληλογραφίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εντοπίστηκε ο επίμαχος επιστολικός φάκελος, ο οποίος είχε ταχυδρομηθεί από τα ΕΛΤΑ Κω την προηγούμενη ημέρα.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, που περιείχε ο φάκελος, αποσυνδέθηκε από εξειδικευμένο συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) και διακριβώθηκε η συνδεσμολογία του.

Στο πλαίσιο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, τόσο στην Αττική, όσο και στην Κω, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.), ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 28χρονος.

Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία -κακουργηματικού χαρακτήρα- για συρροή εγκλημάτων, όπως τρομοκρατικές πράξεις, απόπειρα εμπρησμού – έκρηξης, παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, απόπειρα διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και ανθρωποκτονίας με πρόθεση, καθώς και παραβάσεων του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε για την διενέργεια κύριας ανάκρισης, στο πλαίσιο της οποίας εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 28χρονου.

Επισημαίνεται ότι ο συγκεκριμένος βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος σε Κατάστημα Κράτησης, καθώς στις 30 Οκτωβρίου του 2014 συνελήφθη στο Αγρίνιο, γιατί εμπλέκεται σε επίθεση ατόμων στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, στο Μεσολόγγι.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ