Βρυξέλλες: Κοντά σε συμφωνία μέχρι τον Ιούνιο η Αθήνα και οι Ευρωπαίοι δανειστές της - Karfitsa.gr
Οικονομία

Βρυξέλλες: Κοντά σε συμφωνία μέχρι τον Ιούνιο η Αθήνα και οι Ευρωπαίοι δανειστές της

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Κομισιόν...

ImageHandlerΠολύ κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές φαίνεται πως βρίσκεται η Ελλάδα, στη βάση της νέας λίστας μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Η συμφωνία αυτή θα αφορά στο διάστημα μέχρι τον Ιούνιο, ενώ από κει και πέρα οι δύο πλευρές θα χρειαστεί να ξανακαθίσουν στο τραπέζι και να εξετάσουν την πορεία των κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Κομισιόν, που επικαλέστηκε το Mega, η ελληνική κυβέρνηση και οι πιστωτές της χώρας έχουν βρει κοινό τόπο σε μια σειρά από θέματα-«αγκάθια», καθώς η Αθήνα δείχνει διατεθειμένη να κάνει τομές και να υλοποιήσει φορολογικά μέτρα, που θα φέρουν χρήμα στα κρατικά ταμεία και θα ενισχύσουν την αξιοπιστία της χώρας.

Η συμφωνία, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους της, φαίνεται να «κολλάει» στη στάση των εκπροσώπων του ΔΝΤ, οι οποίοι επιμένουν στην ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Για το λόγο αυτό, όπως εκτιμάται, κρίθηκε αναγκαίο να μεταβεί στις ΗΠΑ ο υπουργός Οικονομικών, προκειμένυ να συναντηθεί με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και να επιχειρήσει να την μεταπείσει…

protothema.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ