Χαμηλές στροφές - Karfitsa.gr
Αθλητισμός Απόψεις Αρθρογράφοι

Χαμηλές στροφές

του Βασίλη Μάστορα

 

mastoras1

του Βασίλη Μάστορα

Είναι αλήθεια ότι η απουσία της εθνικής ομάδας της Ελλάδας από του Euro 2016 έχει ξενερώσει του Έλληνες απέναντι στη φετινή διοργάνωση. Μας έχουν μείνει ως ανάμνηση εκείνες οι ουρανομήκης κραυγές χαράς από το διπλανό μπαλκόνι ή από το γειτονικό καφέ στις προηγούμενες διοργανώσεις οπότε οι φετινές βραδιές του Euro μας φαίνονται φτωχότερες. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Εάν δεν έχεις ενδιαφέρον για την ομάδα της πατρίδας σου μοιάζει η διοργάνωση με ξαναζεσταμένη σούπα. Έτσι εκτιμώ ότι το αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι του Euro, παρότι το ποδόσφαιρο και το θέαμα δεν έχουν πατρίδα και χιλιάδες Έλληνες φίλαθλοι είναι οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων είτε της Γερμανίας, είτε της Γαλλίας , είτε της Ισπανίας.

Όσο ενδιαφέρον κι αν έχει η κορυφαία διοργάνωση σε επίπεδο εθνικών ομάδων και στην πασαρέλα παρελαύνουν δεκάδες αστέρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όταν δεν αγωνίζεται η ομάδα της πατρίδας σου και οι διεθνείς από την οπαδική σου προτίμηση δύσκολα η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο. Εάν βρεις μέσα στην καθημερινότητα τον χρόνο κάθεσαι απέναντι από την οθόνη για να παρακολουθήσεις έναν αγώνα κι αν έχει παίξει και κανένα Bet τότε ίσως να προωθείς λίγο περισσότερο. Το ενδιαφέρον μίας αθλητικής διοργάνωσης δεν έχει ως αφετηρία μόνο το θέαμα. Το κύριο εφαλτήριο της είναι η οικειότητα ή το «δέσιμο» που έχει κάποιος με τους πρωταγωνιστές.

Πάντως και σε επίπεδο θεάματος αυτά που έχουμε δει μέχρι στιγμής δεν μας οδηγούν  στο να πετάξουμε τη σκούφια μας. Τα γνωστά συστήματα 4-4-2 ή 4-3-3 μέσα στις τέσσερις γραμμές και χωρίς έξυπνες ιδέες στην εξέλιξη του αγώνα από τους προπονητές, συντηρητικό ποδόσφαιρο και γκολ από το… πουθενά είναι αυτά που συνθέτουν το σκηνικό. Ακόμη, η διαπίστωση ότι τα φαβορί όπως η Γερμανία, η Ισπανία και η Γαλλία ξεκίνησαν σε χαμηλές στροφές. Όσο για την Πορτογαλία ακόμη δεν… πήγε στη Γαλλία.

Επειδή πάντως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία περιμένουμε κάτι καλύτερο στη συνέχεια.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ