Χαμόγελα έφερε η... Χριστουγεννιάτικη πλατεία Αριστοτέλους! - Karfitsa.gr
Οικονομία

Χαμόγελα έφερε η… Χριστουγεννιάτικη πλατεία Αριστοτέλους!

Περίπου 300.000 άνθρωποι την επισκέφτηκαν!

Aristotelous2 copy

του Βαγγέλη Στολάκη

Επανέρχεται η κανονική εικόνα της πλατείας Αριστοτέλους, καθώς από νωρίς το πρωί συνεργείο του αναδόχου αποσυναρμολογεί όλα τα παιχνίδια που «στήθηκαν» στο χώρο για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Το παγοδρόμιο , το καρουζέλ, η παγοτσολήθρα, το σπίτι του Άγιου Βασίλη, η φάτνη, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και το τρενάκι όπου διασκέδαζαν μικροί και μεγάλοι για περίπου ένα μήνα αποτελεί παρελθόν και η κεντρικότερη πλατεία της πόλης επιστέφει στην κανονικότητά της.

Σύμφωνα με στοιχεία του δήμου Θεσσαλονίκης από το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της πλατείας Αριστοτέλους πέρασαν περίπου 300.000 άτομα. Βεβαίως, όλοι αυτοί δεν χρησιμοποίησαν ή διασκέδασαν σε κάποιο από τα παιχνίδια αλλά έσπευσαν να δουν από κοντά τον διάκοσμο.

Εκτιμάται δε, ότι η Χριστουγεννιάτικη πλατεία Αριστοτέλους «τόνωσε» τα καταστήματα εστίασης και τις επιχειρήσεις που βρίσκονται κοντά σε αυτή, αφού, όπως αποκαλύπτεται από έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που θα παραδοθεί στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης οι περισσότεροι καταστηματάρχες δηλώνουν ικανοποιημένοι.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης του δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρο Λεκάκη ο απολογισμός της φετινής γιορτινής πλατείας Αριστοτέλους έχει θετικό πρόσημο. «Είμαστε ευχαριστημένοι από την συνεργασία μας με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Στόχος μας ήταν εξαρχής να τονώσουμε την κίνηση στο ιστορικό εμπορικό κέντρο και τα καταφέραμε» αναφέρει ο κ. Λεκάκης στο karfitsa.gr.

Ο ίδιος σχολιάζει πως το ζήτημα της αισθητικής είναι κάτι υποκειμενικό και «σηκώνει μεγάλη συζήτηση».

Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης και ο Γιάννης Μπουτάρης βρέθηκαν στο στόχαστρο, αφού δεν ήταν λίγοι αυτοί που διατύπωσαν αρνητικές γνώμες για την εικόνα της πλατείας την περίοδο των Χριστουγέννων. Πολλοί μάλιστα ζήτησαν από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης να… επαναφέρει το χριστουγεννιάτικο καράβι του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, το οποίο ο Γιάννης Μπουτάρης φρόντισε να δωρίσει στο δήμο Θερμαϊκού. Οι επικριτές προέρχονταν και από την ίδια την «Πρωτοβουλία»  την παράταξη δηλαδή που διοικεί το δήμο Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης –που ήταν υπεύθυνο για τη διαχείριση της πλατείας, Μιχάλης Ζορπίδης δήλωσε στο karfitsa.gr ότι η πόλη αγκάλιασε το εγχείρημα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί η περιοχή και οι καταστηματάρχες δούλεψαν».

Aristotelous1 copy

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ