Χαμός στη Βουλή για τη φωτογραφία του Καμμένου με τον... καρχαρία! - Karfitsa.gr
Πολιτική

Χαμός στη Βουλή για τη φωτογραφία του Καμμένου με τον… καρχαρία!

Βουλευτής του "Ποταμιού" ζητά τα ρέστα για την ψαριά στη... θάλασσα!

Karxarias_Kammenos

Επανέρχεται το Ποτάμι στο ζήτημα που δημιουργήθηκε με τη φωτογραφία που ανέβασε ο Π.Καμμένος στο Twitter, όπου εικονίζεται με νεκρό καρχαρία-προστατευόμενο είδος. Το κόμμα ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς αν ισχύουν τα όσα ανέφερε η «WWF Ελλάς» για το θέμα.

Στην ερώτηση του βουλευτή Γ.Αμυρά αναφέρεται:

«Το είπε και το έκανε ο κ. Καμμένος, τελειώνει με τους ‘μεγαλοκαρχαρίες’, μόνο που το συγκεκριμένο είδος εξαβράγχιου καρχαρία (Hexanchus griseus), σύμφωνα με την WWF Ελλάς, προστατεύεται από την ελληνική νομοθεσία με το Προεδρικό Διάταγμα 67/1981 και απαγορεύεται η αλιεία του. Πρόκειται για έναν από τους πιο κυνηγημένους καρχαρίες στην Ελλάδα, χωρίς να έχει καταγραφεί παγκοσμίως ούτε μία απρόκλητη επίθεση σε άνθρωπο».

Ο κ. Αμυράς απευθύνεται στους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ναυτιλίας, ζητώντας να μάθει αν ισχύουν τα όσα παραθέτει στην ανακοίνωσή της η WWF Ελλάς για τον συγκεκριμένο καρχαρία, με τον οποίο φωτογραφήθηκε ο υπουργός.

Επίσης, διερωτάται αν έχουν διερευνηθεί οι συνθήκες θανάτωσης του προστατευόμενου είδους και το ενδεχόμενο οι εικονιζόμενοι να έχουν παραβεί τη νομοθεσία για την προστασία του.

«Δεδομένου ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί φτηνή μικροκομματική προβολή, ο κ. Αμυράς ζητά να μάθει αν η κυβέρνηση καταδικάζει την απερίσκεπτη εκμετάλλευση του ευαίσθητου αυτού θέματος από τον κ. Καμμένο».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ