Χρηματοδότηση τέλος για την Ελλάδα λέει η ΕΚΤ! - Karfitsa.gr
Οικονομία

Χρηματοδότηση τέλος για την Ελλάδα λέει η ΕΚΤ!

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα συμφωνήσει στην έκδοση έντοκων ...

ekt708_4

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα συμφωνήσει στην έκδοση έντοκων γραμματίων μικρής διαρκείας από την Ελλάδα, καθώς αυτό θα ισοδυναμούσε με παράνομη χρηματοδότηση της ελληνικής κυβέρνησης.

Αλλωστε, δεν θα επιτρέψει και την αύξηση της Έκτακτης Βοήθειας Ρευστότητας (ELA), όπως δηλώνει το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, σε προδημοσιευόμενο απόσπασμα συνέντευξης που έχει παραχωρήσει στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

«Η ΕΚΤ δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει την ελληνική κυβέρνηση. Δεν επιτρέπεται να το κάνουμε. Είναι παράνομο», τονίζει ο κ. Κερέ, στο πνεύμα των πρόσφατων δηλώσεων του επικεφαλής της Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Επισημαίνει ακόμη ότι «εάν στην παρούσα κατάσταση, κατά την οποία η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές, δεχόμασταν περισσότερα T-bills, αυτό θα ήταν ξεκάθαρα κρατική χρηματοδότηση», για να προσθέσει: «Δεν θα το κάνουμε. Δεν θα παραβιάσουμε τη συνθήκη μας για χάρη της Ελλάδας».

Ασκεί μάλιστα κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για χαλαρή άποψη περί νόμων και κανόνων.

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει, όπως κάθε άλλη, να δεχθεί ότι η Ευρώπη είναι μια κοινότητα που βασίζεται σε κανόνες. Το μέλλον της Ελλάδας ανήκει στην Ευρώπη, αλλά δεν μπορεί (η Ελλάδα) να αλλάξει μονομερώς τους ευρωπαϊκούς κανόνες», υπογραμμίζει.

iefimerida.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ