"Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα εμπιστοσύνης" - Karfitsa.gr
Πολιτική

“Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα εμπιστοσύνης”

Εκτός από... ρευστότητας

katseliΣυμφωνήσαμε ότι πρέπει να υπάρξουν εγγυήσεις από το εξωτερικό, που θα διασφαλίζουν ότι δεν θα γίνει κούρεμα των καταθέσεων”, δήλωσε ο επικεφαλής του “Ποταμιού” Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, τονίζοντας ότι μια τέτοια διασφάλιση θα συνέβαλε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, προκειμένου να επιστρέψουν τα χρήματα των πολιτών στις τράπεζες και να επανέλθει η κανονικότητα στην ελληνική οικονομία.

“Εκτός από το θέμα της ρευστότητας, υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα της εμπιστοσύνης”, υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης εκτιμώντας πως “είμαστε μπροστά σε ένα δύσκολο φθινόπωρο”.

“Πρέπει να υπάρξουν από την κυβέρνηση σημαντικές αποφάσεις στη σωστή κατεύθυνση και σωστή επιλογή ανθρώπων για την αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης” σημείωσε ο Στ. Θεοδωράκης. “Εμείς στο Ποτάμι, προσπαθούμε μιλώντας και με την κυβέρνηση και με τους τραπεζίτες να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση – και το αντιλαμβάνονται και οι συνομιλητές μας” συμπλήρωσε αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανάγκη χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες – όπως σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού – αποτελούν το αύριο της ελληνικής οικονομίας, καθώς μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στην αύξηση της απασχόλησης, αλλά η χρηματοδότησή τους εξαρτάται από την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και την επιστροφή των χρημάτων στις τράπεζες.

Ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε “μεγάλη απερισκεψία” την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν οι τράπεζες, αλλά τόνισε ότι τώρα προέχει “να δώσουμε προτάσεις στην κυβέρνηση και τις τράπεζες, να σβήσουμε τη φωτιά στο σπίτι μας” και “να δούμε τα πράγματα με πατριωτική ματιά”.

Στη συνάντηση που κράτησε μία ώρα, συμμετείχαν από την πλευρά του “Ποταμιού”, ο Χ. Θεοχάρης, η Αν. Λυμπεράκη και ο Α. Κούτρας, ενώ από την πλευρά της Ένωσης, παρών ήταν επίσης ο γενικός της γραμματέας, Χ. Γκόρτσος, καθώς και οι Β. Ράπανος, Ν. Γαμβρίλης και Ν. Καραμούζης.

 

Φωτογραφία: eurokinissi.gr

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ