Υπάρχει ζωή στο Τσερνόμπιλ (Φωτό) - Karfitsa.gr
Περιβάλλον

Υπάρχει ζωή στο Τσερνόμπιλ (Φωτό)

Όχι όμως χωρίς τίμημα

1

Το 1986, η έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ οδήγησε στο χειρότερο πυρηνικό ατύχημα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Για περίπου τριάντα χρόνια οι άνθρωποι δεν τολμούν να πλησιάσουν σε ακτίνα 1.000 τετραγωνικών μιλίων (2.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μια έκταση όση ο Ν. Ροδόπης) μακριά από τον αντιδραστήρα, αφήνοντας τα ζώα και τα φυτά να ανακτήσουν το φυσικό τους σπίτι.
Μια νέα έρευνα του Δρ. Τίμοθυ Μουσώ, βιολόγου στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας, δείχνει τον αντίκτυπο της χρόνιας έκθεσης σε ραδιενέργεια στην χλωρίδα και πανίδα της Ουκρανίας.

Οι επιστήμονες ταξιδεύουν από το 1999 στην περιοχή του Τσερνόμπιλ, όπως λέει, γιατί είναι η τέλεια περιοχή για βιολογική έρευνα. Μετρησαν τους πληθυσμούς φυτών και ζώων, τις αλλαγές στην ανάπτυξη των δέντρων και ανακάλυψαν μια αύξηση στη συχνότητα εμφάνισης όγκων και ανωμαλιών σε όλα τα είδη, από αηδόνια έως σκαθάρια.

Όπως δηλώνει στους Times, το επίπεδο της χρόνιας έκθεσης που υφίστανται είναι πάνω από εκείνο που θα ανέχονταν οπιοδήποτες είδος ζώου, χωρίς να δείξει κάμια σημάδια αλλαγής, είτε στη διάρκεια της ζωής του είτε στο πόσους όγκους θα έχει, είτε στην μετάλλαξη των χαρακτηριστικών του.

Δείτε τις εικόνες:

1

Η αλλαγή είναι ορατή στην μορφή του εντόμου

2 3 4 5 6

ΑΑκόμα και τα πουλιά παρουσιάζουν όγκους

7 9 77

777

Η αλλαγή στο χρώμα εμφανίζεται ακριβώς τη στιγμή που έγινε το ατύχημα (μέθοδος μέτρησης δακτυλίων του κορμού)

Μετάφραση-Απόδοση από την Huffington Post: Κατερίνα Νικολάου

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ