Υπό έλεγχο η φωτιά στο 'Αγιο Όρος - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Υπό έλεγχο η φωτιά στο ‘Αγιο Όρος

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε κοντά στη Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους και κατέστρεψε δασική έκταση. Η φωτιά ξεκίνησε από ελαιώνα κατά τη διάρκεια καθαρισμού, όμως γρήγορα επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων εντάσεων 6 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή.

Στη μάχη με τις φλόγες μπήκαν γρήγορα 25 πυροσβέστες με δέκα οχήματα των δυνάμεων της Χαλκιδικής, όμως πολύ σημαντική ήταν η συμβολή μοναχών και δασεργατών. Μάλιστα από μοναστήρια διατέθηκαν δέκα πυροσβεστικά οχήματα των οποίων η συμβολή ήταν καθοριστική στην κατάσβεση της φωτιάς, στη μάχη της οποίας μπήκαν και οι ίδιοι οι μοναχοί.

Μέχρι να τεθεί η φωτιά υπό μερικό έλεγχο οι άνεμοι εξακολουθούσαν να πνέουν ισχυροί. Είναι ενδεικτικό ότι τα δύο Καναντέρ που απογειώθηκαν δεν κατάφεραν να κάνουν ρίψεις νερού λόγω των δυνατών ανέμων. Χαρακτηριστική ήταν η περιγραφή μοναχού στην karfitsa.gr ότι σε κάποια στιγμή η πύρινη  γλώσσα ξεπερνούσε τα 500 μέτρα σε μήκος. Δυνάμεις της πυροσβεστικής παρέμεναν ως αργά το βράδυ για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Κ.Κ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ