Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: Οι πλούσιοι Έλληνες που κατέστρεψαν την χώρα δεν την βοηθούν να σωθεί - Karfitsa.gr
Διεθνή

Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: Οι πλούσιοι Έλληνες που κατέστρεψαν την χώρα δεν την βοηθούν να σωθεί

gabrielΟ προέδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Passauer Neuen Presse επαινεί την ειλικρίνεια του Σόιμπλε, ωστόσο την ερμηνεύει ως παραδοχή αποτυχίας της πολιτικής του Βερολίνου έναντι της Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων εφιστά την προσοχή στην γερμανική κυβέρνηση να μην παίζει επιπόλαια με χρήματα γερμανών φορολογουμένων για τη διάσωση του ευρώ.

«Αντί να διατίθενται νέα κονδύλια από χρήματα γερμανών και ευρωπαίων φορολογουμένων η Ελλάδα χρειάζεται πρώτα μια εσωτερική κατανομή των βαρών», τόνισε ο Γκάμπριελ και πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατόν οι σούπερ πλούσιοι Ελληνες να μην συμβάλουν καθόλου στη σωτηρία της χώρας, αν και πολλοί από αυτούς την έχουν καταληστέψει».

Την ίδια ώρα και ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε προειδοποίησε να μη δοθεί λευκή επιταγή στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Kieler Nachrichten, ο Βεστερβέλε αναφέρει ότι δεν πρέπει κανείς να αποκλείει εξ αρχής νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, αλλά σημειώνει πως είναι σημαντικό να μη δοθεί άλλο χρηματοδοτικό πακέτο μέχρις ότου η Ελλάδα εφαρμόσει όλα τα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευτεί.

«Εάν οι εξαγγελίες γίνονται νωρίτερα, τότε η ώθηση για μεταρρυθμίσεις χαλαρώνει» πιστεύει ο γερμανός υπουργός εξωτερικών.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.
 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ