, Κυριακή
29 Ιανουαρίου 2023

Τα ζώδια για σήμερα – Σήμερα η ολική έκλειψη Ηλίου

Τα ζώδια για σήμερα από την Αλεξάνδρα Καρτά.

4 Δεκεμβρίου 2021

Σήμερα η ολική έκλειψη Ηλίου και ταυτόχρονα Νέα Σελήνη, στο ζώδιο του Τοξότη, όπου δεν είναι ορατή στην χώρα μας, δείχνει το κλείσιμο μιας τεταμένης περιόδου. Οι όψεις που δέχεται η σύνοδος των φώτων, είναι με τον Ερμή, που συμπορεύεται σε όψη συνόδου, όπου η επικοινωνία γίνεται ένα όπλο που πρέπει να το διαχειριστούμε σωστά, γιατί στην αντίθετη περίπτωση, ενισχύεται η παραπληροφόρηση, ο εκνευρισμός και η κακή διαχείριση εξουσίας. Η όψη χιαστί με τον Ουρανό, θα συμβάλει σε υπερβολικό άγχος, κακό ύπνο, ανάγκη να αποδεσμευτούμε από τοξικές καταστάσεις, ή να προσαρμόσουμε την ζωή μας σε νέα δεδομένα. Γενικότερα η έκλειψη αυτή, συμβάλει στο να στηρίξουμε τις αξίες μας, εφόσον συμμετέχει και ο Κρόνος θετικά και όλη αυτή η πίεση ιδεών, απόψεων, νόμων, όπου θα οδηγήσει σε βαθύτερες αλήθειες, με την δύναμη της αστραπής, [ο πλανήτης Ουρανός] και θα φέρει την λύτρωση, από μία δύναμη, πάνω από τις ανθρώπινες επιθυμίες και αποφάσεις. Οι επόμενοι 6 μήνες, θα έχουν τον απόηχο, αυτής της έκλειψης και τα ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι εκείνα του Μεταβλητού Σταυρού. Πως επηρεάζονται λοιπόν τα 12 ζώδια, από την συγκεκριμένη Ηλιακή έκλειψη, ….

ΚΡΙΟΣ

Η έκλειψη αυτή, δεν είναι δυσαρμονική με το δικό σας ζώδιο, όπου ακόμη και κάποια πρόκληση, θα είναι αρκετά αδύναμη για να σας βλάψει. Το επόμενο διάστημα, θα κλείσετε κάποιους κύκλους, που αφορούν, εργασία, σπουδές, νέους στόχους και θα κρατήσετε τις αξίες σας, ακόμη και αν σας πιέσουν οι καταστάσεις.

ΤΑΥΡΟΣ

Η έκλειψη, θα σας φέρει σε μία πιο ξεκάθαρη κατάσταση, σε ότι αφορά, εσάς και την οικονομική σας θέση. Εδώ θα πω ότι, για κάποιους από σας, η περίοδος αυτή είναι γεμάτη από έντονα συναισθήματα και κύκλους που αποζητάτε το οριστικό τους κλείσιμο και το άνοιγμα σε νέους δρόμους.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η έκλειψη αυτή, σας αφορά άμεσα, λόγο ότι βρίσκεται διαμετρικά απέναντι από το δικό σας ζώδιο, όπου οι σχέσεις σας γίνονται ο τομέας που θα σας απασχολήσει περισσότερο. Η ανάγκη σας για συντροφικότητα και συνεργασία, θα είναι ιδιαίτερα έντονη. Σε περίπτωση που κάτι τώρα πάρει τέλος στην ζωή σας, αυτό θα πει ότι δεν έχει να σας δώσει τίποτε άλλο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο επαγγελματικός σας τομέας, θα υποστεί και τις μεγαλύτερες διαφοροποιήσεις, όπου καλείστε να κάνετε τις αλλαγές, για μία πιο βιώσιμη και υγιή ενασχόληση σας, με τον χώρο σας. Επίσης η καθημερινότητα σας, θα χρειαστεί μία σταδιακή [μεταμόρφωση], που μπορεί να αποτελεί έναν πιο σωστό τρόπο διατροφής, άσκησης και απόκτηση νέων συνηθειών.

ΛΕΩΝ

Είναι μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδος αυτή για σας. Αν και δεν είναι αρνητικά τοποθετημένη αυτή η έκλειψη στο δικό σας ζώδιο, έχετε μία νευρικότητα για ένα προσωπικό θέμα, που μπορεί να είναι ακόμη και οι σχέσεις σας με τα παιδιά σας. Πολύ πιθανόν το επόμενο διάστημα, να βγάλετε προς τα έξω, την δημιουργικότητα σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η έκλειψη σας επηρεάζει, εφόσον ανήκετε και εσείς σε ένα από τα 4 ζώδια του Μεταβλητού Σταυρού. Ενεργοποιεί τον άξονα καριέρα – οικογένεια, όπου για κάποιους λόγους θα πρέπει να βρίσκεστε σε αυτούς τους τομείς, ψυχή και σώμα. Αν κάτι τελειώσει αυτή την περίοδο, [έξη μήνες πριν και έξη μετά την έκλειψη], αυτό σημαίνει ότι ανοίγει μία νέα περίοδος στην ζωή σας.

ΖΥΓΟΣ

Δεν βλέπει αρνητικά αυτή η έκλειψη το δικό σας ζώδιο, όπου ανοίγει μία επικοινωνιακή περίοδος, που σας βοηθά να κερδίσετε, έναν νέο σύμμαχο, φίλο, μέντορα. Στα νέα ξεκινήματα να πείτε [Ναι], ιδίως εκείνα που έχουν να σας διδάξουν κάτι στην ζωή σας, πολύτιμο και μοναδικό. Νέα πρόσωπα θα γίνουν απαραίτητα στην καθημερινότητα σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο οικονομικός τομέας, ανανεώνεται από μία νέα πηγή εισοδήματος. Το επόμενο διάστημα, [αν μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί], θα έχετε μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια, που ίσως και να την περιμένατε. Ακόμη και σε μία απώλεια εισοδήματος, το σύμπαν θα σας φέρει γρήγορα εκείνα που χάσατε, αλλά και θα ξεκαθαρίσει εν μέρη, το συναισθηματικό σας τοπίο.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Τελευταία έκλειψη της χρονιάς, αλλά και η τελευταία στο δικό σας ζώδιο, καθώς θα μετατεθούν οι εκλείψεις, στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού, με την μετατόπιση των Δεσμών της Σελήνης. Για σας λοιπόν που γεννηθήκατε σήμερα, αλλά και 2 μέρες πριν και μετά, να περιμένετε οριστικές αλλαγές στην ζωή σας. Αυτή η γενέθλια χρονιά, θα αντιστοιχεί σε ένα νέο μοντέλο ζωής, που εσείς θα χτίσετε από την αρχή.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η έκλειψη Ηλίου στο δωδέκατο ηλιακό σας σπίτι, επηρεάζει σε ένα μεγάλο μέρος την ψυχολογία σας. Ακόμη και μία παρασκηνιακή δράση, ή μία μεγαλύτερη φροντίδα στην υγεία σας, θα σας αλλάξει αρκετά τις μέχρι τώρα επιθυμίες σας. Αν χρειαστεί αλλάξτε ακόμη και παλιές αποφάσεις και ενεργοποιήστε ένα νέο μοντέλο σκέψης και κρίσης.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οι στόχοι σας μπορεί να αλλάξουν, όπου ήδη έχετε μπει σε μία τέτοια διαδικασία, αλλά θα χρειαστεί χρόνος για να βάλετε τις νέες σας βάσεις. Αν πρέπει να αλλάξετε το φιλικό σας περιβάλλον, να κλείσετε κύκλους που σας πονούν, τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή. Ο εθελοντισμός, η ομαδικότητα, είναι σημεία αναφοράς για τους επόμενους 6 μήνες.

ΙΧΘΥΕΣ

Βρίσκεστε και εσείς μέσα στα 4 ζώδια, που η επιρροή της έκλειψης, είναι αρκετά έντονη. Ο άξονας Καριέρα – Οικογένεια, και οι εξελίξεις στα δύο αυτά μέτωπα, μπορεί να είναι ιδιαίτερα έντονες και καθοριστικές. Θα σας απασχολήσει έντονα η εκκίνηση μιας νέας κατοικίας, όπως επίσης μία επαγγελματική αλλαγή, ή ακόμη, ένα γεγονός που αφορά πρόσωπο, της οικογένειας σας. Τα γεγονότα αυτά μπορεί να έχουν συμβεί το προηγούμενο εξάμηνο, ή να προκύψουν έως τον Ιούνιο, 2022.