, Πέμπτη
23 Μαΐου 2024

search icon search icon

Τα ζώδια που δεν πιστεύουν στην αστρολογία

Για ορισμένους ανθρώπους, η αστρολογία κάνει τον κόσμο να γυρίζει. Πιστεύουν πλήρως και προετοιμάζονται για όλες τις παράξενες παρενέργειες του ανάδρομου Ερμή, γιορτάζουν κάθε νέα αστρολογική εποχή και ταυτίζονται βαθιά με όσα λέει ο αστρολογικό τους χάρτης.

Κάθε ζώδιο έχει τη δική του μοναδική σχέση με τα άστρα, αλλά υπάρχουν ορισμένα ζώδια που υιοθετούν μια πιο επιφυλακτική στάση όταν πρόκειται για τα ουράνια σώματα και το τι μπορεί να αντιπροσωπεύουν.

Κάποιοι θα γελάσουν με αυτό, κάποιοι θα γουρλώσουν τα μάτια τους και κάποιοι άλλοι θα διαφωνήσουν ευθέως μαζί σας αν τεθεί το θέμα της αστρολογίας.

Αντί να πέσουν με τα μούτρα στο θέμα – ή έστω να διασκεδάσουν με αυτό – αυτά τα ζώδια αισθάνονται ότι η αστρολογία δεν είναι αληθινή και σίγουρα δεν πιστεύουν ότι μπορεί να επηρεάσει την προσωπικότητα, τις σχέσεις ή την καθημερινή σας ζωή.

Ακολουθούν τα τρία ζώδια που είναι λιγότερο πιθανό να πιστεύουν στην αστρολογία.

Παρθένος

Παρόλο που η Παρθένος είναι μεταβλητό ζώδιο, που σημαίνει ότι είναι αρκετά ευπροσάρμοστο, προτιμά να είναι όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό και πρακτικό στη ζωή του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μυστικιστικά θέματα, ζητήματα μαγείας ή άστρων, σπάνια μπαίνουν στο ραντάρ τους.

Ενώ αυτό το γήινο ζώδιο τείνει να έχει πολλούς στενούς φίλους που ασχολούνται βαθιά με τον τρόπο ζωής των κρυστάλλων και των καρτών ταρώ, μία Παρθένος είναι πολύ πιο πιθανό να περνάει τον ελεύθερο χρόνο της καθαρίζοντας, γράφοντας λίστες υποχρεώσεων και προετοιμάζοντας τα γεύματα της εβδομάδας. Δεν έχει την ενέργεια ή την υπομονή να αξιολογήσει τις πλανητικές όψεις στον γενέθλιο χάρτη της ή να καθίσουν και να αστειευτεί για το πνευματικό νόημα της ηλιακής έκλειψης.

Αν και μερικοί εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου απολαμβάνουν τον διαλογισμό και άλλες πρακτικές που σχετίζονται με το πνεύμα, συνήθως ασχολούνται με αυτό για την ανακούφιση από το άγχος ή τα οφέλη για τη σωματική υγεία. Αν τους ρωτήσετε κατά πόσο πιστεύουν στην αστρολογία, πιθανότατα θα πουν όχι.

Αιγόκερως

Ως ζώδιο που κυβερνάται από τον Κρόνο, οι Αιγόκεροι έλκονται από πιο πρακτικά θέματα και τους αρέσει να προχωρούν προς μακροπρόθεσμους στόχους με σαφή, εφικτά σημεία αναφοράς. Νεφελώδη, αφηρημένα θέματα όπως η αστρολογία, απλώς, δεν τους ταιριάζουν.

Ως ζώδιο της γης, οι Αιγόκεροι επενδύουν την ενέργειά τους σε διαχρονικές καριέρες που είναι σταθερά ενσωματωμένες στην κοινωνία, όπως τα οικονομικά και η εταιρική ηγεσία. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι επηρεάζονται πιο εύκολα από τις απαιτήσεις των αρχών να διατηρήσουν μια ισχυρή φήμη. Ευδοκιμούν επίσης σε ιεραρχικά περιβάλλοντα με σαφές, αντικειμενικό σύνολο αρμοδιοτήτων, γεγονός που ευνοεί μια πιο δομημένη, ρεαλιστική προσέγγιση στη ζωή.

Αν προσπαθήσετε να συζητήσετε μαζί τους για κάτι λιγότερο παραδοσιακό από την εργασία, όπως, για παράδειγμα, ο ανάδρομος Ερμής, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αλλάξουν θέμα.

Υδροχόος

Στον αστρολογικό τροχό, ο Υδροχόος βρίσκεται επίσης απέναντι από τον Λέοντα, ένα θερμό ζώδιο της φωτιάς που κυβερνάται από τον ήλιο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί Υδροχόοι είναι απόμακροι και αποστασιοποιημένοι. Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν έλκονται από τη φύση τους από συναισθηματικά ή διαισθητικά θέματα, όπως η αστρολογία.

Βέβαια, το γεγονός ότι έχουν κυβερνήτη τον Ουρανό δείχνει ότι μπορεί να έχουν μια βαθιά στιγμή που τους ταρακουνάει μέχρι το μεδούλι και τους εμπνέει να απελευθερωθούν από τον προηγούμενο τρόπο σκέψης τους. Δεν είναι ασυνήθιστο να συναντήσει κανείς έναν Υδροχόο που πέρασε δεκαετίες ως αρχιτέκτονας ή μηχανικός, μόνο και μόνο για να κάνει μια σκληρή στροφή προς την πνευματικότητα.

Πηγή: marieclaire.gr

#Tags: Ζώδια

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.