, Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

search icon search icon

Ο άγνωστος φάκελος για τις Σκουριές της Χαλκιδικής. Οι …3.000 σελίδες που καίνε το «αντάρτικο» της “χρυσής περιοχής”

ierissos-xalkidikis-skouries

Μπορεί στην Ιερισσό οι καμπάνες να ήχησαν χαρμόσυνα για το γεγονός ότι αποφυλακίστηκαν δύο εκ των κατηγορουμένων για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, ωστόσο μια «βαριά» δικογραφία που ξεπερνά τις 3.000 σελίδες και συντάσσεται από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης αναμένεται να φέρει στο φως νέα στοιχεία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Νέων», οι κατηγορίες αφορούν τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και βαραίνουν κατοίκους της Ιερισσού, ενώ στη λίστα υπόπτων “φιγουράρει” πρώτο το όνομα του ιδρυτή του «Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων» Τόλη Παπαγεωργίου, που χαρακτηρίζεται από πολλούς ο «ιθύνων νους» των επιθέσεων που έχουν γίνει κατά καιρούς στην περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής και άφησαν εμφανώς το σημάδι της «αντιμεταλλευτικής εκστρατείας».

Σύμφωνα πάντα με «Τα Νέα», στο κατηγορητήριο περιλαμβάνει 28 άτομα, από τα οποία τα 22 είναι κάτοικοι της Ιερισσού, ενώ περιλαμβάνονται και τέσσερις αντεξουσιαστές, κάτι που γίνεται πρώτοι φορά.  Μάλιστα πολλοί εκ των κατηγορουμένων είναι «διπλοθεσίτες» στα κατηγορητήρια, αφού εμπλέκονται και στις δύο υποθέσεις.

Πάντως, οι συνομιλίες που καταγράφηκαν από την Αστυνομία και αφορούν τον κ. Παπαγεωργίου, δεν δείχνουν την απόδοση εντολών για επιθέσεις, αλλά σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές «είναι συνδυαστικά τα συμπεράσματα από τη στάση των εμπλεκομένων».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.