, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Alumil: Εξετάζεται η απόσχιση του κλάδου της χύτευσης αλουμινίου

Η διοίκηση της Alumil προέβη σε διευκρινιστική ανακοίνωση με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Γ. Μυλωνά σχετικά με την απόσχιση του κλάδου χύτευσης.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι, αναφορικά με το νομικό πλαίσιο, η μονάδα χύτευσης αλουμινίου της Alumil αποτελεί κλάδο δραστηριότητας, του οποίου το σύνολο των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού συνιστούν από οργανωτική άποψη αυτόνομη εκμετάλλευση, δηλαδή σύνολο ικανό να λειτουργήσει αυτοδύναμα. Ως εκ τούτου, καθώς υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον εξετάζεται η απόσχιση του κλάδου της χύτευσης αλουμινίου.

Με τον τρόπο αυτό η διασπώμενη εταιρεία (ΑΛΟΥΜΥΛ ΑΕ), χωρίς να λυθεί, θα μεταβιβάσει με καθολική διαδοχή τον κλάδο της χύτευσης σε μια νέα επωφελούμενη εταιρεία (ΝΕΑ ΑΛΟΥΦΟΝΤ ΑΕ), η ίδια δε η διασπώμενη εταιρεία θα αποκτήσει το σύνολο των μετοχών της επωφελούμενης εταιρείας και θα καταστεί αποκλειστική μέτοχός της (αρ. 57 Ν. 4601/2019).

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.