, Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

search icon search icon

Έπιασαν πλοίο με «μαμούθ» ποσότητα λαθραίων τσιγάρων!

tsigaraΜεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων που ήταν κρυμμένα μέσα σε 10 εμπορευματοκιβώτια εντόπισαν το απόγευμα της Τετάρτης στελέχη του λιμεναρχείου Μεσολογγίου, με την βοήθεια τελωνειακών, μέσα στο φορτηγό πλοίο «SHT HUSEYIN AKIL», σημαίας Μολδαβίας, την στιγμή που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή, νότια της νησίδας «’Ατοκος», δυτικά της Αιτωλοακαρνανίας.
Ειδικότερα, έπειτα από την αξιοποίηση πληροφοριών, που είχε το Λιμενικό, σχετικά με την μεταφορά λαθραίων τσιγάρων, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση από περιπολικά σκάφη των λιμενικών αρχών Λευκάδας και Ιθάκης, καθώς και στελέχη του γραφείου ασφάλειας του λιμεναρχείου Μεσολογγίου και του λιμενικού τμήματος Πλατυγιαλίου, για τον εντοπισμό του πλοίου.
Τελικά, τα πληρώματα των σκαφών εντόπισαν το φορτηγό πλοίο στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην νησίδα «’Ατοκος» και στην συνέχεια το οδήγησαν στο λιμάνι Πλατυγυαλίου, για έρευνα.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας που έκαναν οι λιμενικοί στα αμπάρια του πλοίου, βρήκαν 10 εμπορευματοκιβώτια μέσα στα οποία υπήρχαν χαρτοκιβώτια με λαθραία τσιγάρα, τα οποία ήσαν επιμελώς καλυμμένα με φορτίο καύσιμης ύλης τύπου πέλετ, χωρίς να έχουν δηλωθεί στα φορτωτικά έγγραφα του πλοίου.
Σύμφωνα με το λιμενικό, το φορτηγό πλοίο είχε δηλώσει ως προορισμό το λιμένα Πλατυγυαλίου, προκειμένου εκφορτώσει τα συγκεκριμένα εμπορευματοκιβώτια.
Οι λιμενικοί, αφού ενημέρωσαν για την υπόθεση την εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, στην συνέχεια συνέλαβαν τα οκτώ μέλη του πληρώματος οι οποίοι είναι αλλοδαποί.
Όσον αφορά την ακριβή ποσότητα των λαθραίων τσιγάρων, θα ανακοινωθεί μόλις ολοκληρωθεί επισήμως η καταμέτρηση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.