, Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

search icon search icon

Από την παραγωγή στην κατανάλωση

«Εμπνευσμένο» από το κίνημα της πατάτας το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καταβάλλει προσπάθειες να οργανώσει αγορές αγροτών, γνωστές στην Ευρώπη ως Farmers Markets.

Στόχος είναι να κλείσει η ψαλίδα στις τιμές μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή. «Ηδη ξεκινούν τέτοιες αγορές αγροτών, τα γνωστά Farmers Markets, όπου οι γεωργοί μπορούν να διαθέτουν κάθε Σάββατο, απευθείας τα προϊόντα τους, στον καταναλωτή», όπως είχε δηλώσει στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθ. Τσαυτάρης.

Για την δημιουργία του πρώτου Farmer’s Market στην Δράμα εργάζονται αυτή την περίοδο οι παραγωγοί της περιοχής. Επίσης, σύμφωνα με όσα ανέφερε πρόσφατα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, λειτουργεί ήδη ένα farmer’s markets (αγορά αγροτών) στην Πρέβεζα και θα ξεκινήσουν σύντομα στην Ηλεία, την Κοζάνη και στα Χανιά.

«Έτσι λοιπόν μόλις έχουμε εμπειρία λίγων μηνών θα έχουμε και το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας τους σε συνεργασία και με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και ο θεσμός αυτός θα περπατήσει», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαυτάρης.

Όσον αφορά την προσπάθεια στη Δράμα, σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο, ο αγρότης και μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συντονιστικού Αγροτών, κ. Χρήστος Γκόντιας: «Αυτή την περίοδο είμαστε σε συζητήσεις με τους παραγωγούς για την δημιουργία του Farmer’s market στην Δράμα. Βέβαια αυτό δεν γίνεται από την μια ημέρα στην άλλη. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στην αγορά και να έχουμε ποιοτικά προϊόντα. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι σε αυτές τις αγορές θα πρέπει να συμμετέχουν παραγωγοί και όχι έμποροι».

Πηγή: dramania.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.