, Σάββατο
04 Μαΐου 2024

search icon search icon

Δύο ελικόπτερα ψάχνουν τον ορειβάτη στο Πάπιγκο

Ομάδα διάσωσης Άκαρπες, δυστυχώς, είναι μέχρι στιγμής οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του 32χρονου ορειβάτη που έπεσε χθες σε χαράδρα  400 μέτρων στην κορυφή «Λάπατος» στο όρος Τύμφη, στην περιοχή του Πάπιγκου.

 Σήμερα το πρωί το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας έκανε νέες έρευνες στο σημείο, οι οποίες, όμως, δεν απέδωσαν καρπούς.  Στο σημείο που χάθηκε ο Ορειβάτης έκανε έρευνες και δεύτερο Ελικόπτερο που μίσθωσε η οικογένεια.

  Από τα μέλη της ομάδας διάσωσης έγινε  αεροφωτογράφιση της περιοχής και τα στοιχεία θα αξιολογηθούν.  Το σημείο πτώσης του ορειβάτη είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, ακόμα και για τους ίδιους τους διασώστες, λόγω της μεγάλης ποσότητας χιονιού που έχει συσσωρευτεί σε «κορνίζες» (νοητό μπαλκόνι που δημιουργείται από πάγο στις κορυφές του βουνού εξαιτίας των ισχυρών ανέμων ) και υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή.

  Ακόμη και σε αυτή την έρευνα η κρίση  έκανε το θαύμα της. Τα έξοδα για την μετακίνηση του Ελικοπτέρου  σύμφωνα με την  ομάδα διάσωσης  θα  τα πληρώσει  η Νομαρχία Ιωαννίνων.  Η Ελληνική κρίση  χτυπά  κάνει δύσκολη την διαχείριση των κρίσεων και των έκτακτων αναγκών στην χώρα μας.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή επιχειρούν 22 μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (www.hrt.org.gr).

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.