, Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

search icon search icon

Ποιοι Έλληνες θα βρεθούν στη Μάλτα για το συνέδριο του ΕΛΚ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να αναχωρήσει αύριο για τη Μάλτα, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του συνεδρίου του ΕΛΚ στη Μάλτα.
Μαζί του, κατά πληροφορίες, θα βρεθούν ο εκπρόσωπος Τύπου Βασίλης Κικίλιας, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου Μακάριος Λαζαρίδης, η αναπληρώτρια διευθύντρια του γραφείου Τύπου Κύρα Κάπη, ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα διεθνή θέματα και  ΜΜΕ Θανάσης Μπακόλας, ο τομεάρχης Εξωτερικών Υποθέσεων Γιώργος Κουμουτσάκος, ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Κωνσταντίνος Κυρανάκης (και για τη νεολαία του ΕΛΚ, της οποίας υπήρξε πρόεδρος) και ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ Κώστας Τσιάρας.

Παρόντες, φυσικά, και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Γιώργος Κύρτσος, Ελίζα Βόζενμπεργκ και Θοδωρής Ζαγοράκης. Ακόμα, στη Μάλτα θα βρίσκεται και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

 Επιπρόσθετα, και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα δώσει το παρών στο συνέδριο του ΕΛΚ. Η συμμετοχή του κ. Σάμαρα κλείδωσε σήμερα το πρωί και έτσι θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση που έλαβε από το ΕΛΚ, με ηγετικούς αξιωματούχους του οποίου διατηρεί, άλλωστε, εξαιρετικές σχέσεις.
Υπενθυμίζεται παράλληλα ότι ο κ. Σαμαράς είναι μέλος του προεδρείου του think tank του ΕΛΚ «Βίλφριντ Μάρτενς» και έτσι διατηρεί σταθερά ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τα ηγετικά κλιμάκια της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς. Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο κ. Σαμαράς θα πετάξει με την ίδια πτήση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αύριο το απόγευμα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.