, Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

search icon search icon

Σεμινάριο Αιγυπτιολογίας διοργανώνεται στον Ελληνικό Κόσμο

Με αφορμή την τεράστια προσέλευση του κοινού στην έκθεση «Τουταγχαμών: Ταξίδι στην Αιωνιότητα» ο «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας διοργανώνει κύκλο Σεμιναρίων Αιγυπτιολογίας με την υποστήριξη του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων.
Ένα συναρπαστικό κύκλο σεμιναρίων Αιγυπτιολογίας συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας με αφορμή το εγγενές ενδιαφέρον του κοινού για τη νέα έκθεση που παρουσιάζεται στον «Ελλη­νικό Κόσμο», με τίτλο «Τουταγχαμών: Ταξίδι στην Αιωνιότητα», καθώς και την πάγια πολιτική του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού για εκλεκτικές συνεργασίες με άλλους πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιη­θούν στον «Ελληνικό Κόσμο», από τις 31 Μαρτίου έως και για είκοσι εβδομάδες. Εγγραφές θα γίνονται μέχρι 31 Μαρτίου.
Οι συμμετέχοντες/σες θα έχουν την ευκαιρία να «μυηθούν» στην αρχαία αιγυ­πτιακή γλώσσα και ιδίως στην ιερογλυφική γραφή (μετά το πέρας των σεμιναρίων θα είναι σε θέση μάλιστα να αναγνώσουν απλές ιερογλυφικές επιγραφές). Επίσης, θα διδαχθούν αρκετά μαθήματα για την ιστορία, την τέχνη, τη θρησκεία, τη μου­σική και την επιστήμη των αρχαίων Αιγυπτίων, με έμφαση στην κατασκευή των μεγάλων πυραμίδων. Το σεμινάριο περιλαμβάνει 20 πλήρη δίωρα εβδομαδιαία μαθήματα με σύγχρονα διαδραστικά οπτικοακουστικά μέσα, κάθε Παρασκευή 16:00-18:00. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος για αυστηρώς ολιγομελή επίλεκτα τμήματα. Απαραίτητη είναι η γνώση της αγγλικής γλώσσας (FCE) και η αποστολή σύντομου βιογραφικού και των λόγων για τους οποίους θέλετε να παρακολουθήσετε το Σεμινάριο στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ελληνικού Ινστιτούτου Αιγυπτιολογίας, μαζί με τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου για άμεση επικοινωνία.
Τα σεμινάρια απευθύνονται τόσο σε φοιτητές Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Θεολογίας ή Θετικών Επιστημών, όσο και στο ευρύ κοινό, σε ανθρώπους που αγαπούν και ενδιαφέρονται, εν γένει, για τον αιγυπτιακό πολιτισμό.
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιήσει η Αιγυπτιολόγος και Αρχαιοαστρονόμος Διδάκτωρ Αστρονομίας του Ε.Κ.Π.Α. και Διδάκτωρ Αιγυπτιολογίας του Πανεπιστημίου της Limoges, Κα Αλίκη Μαραβέλια.
Παράλληλα, η λειτουργία της έκθεσης «Τουταγχαμών: Ταξίδι στην Αιωνιότητα» με τα πιστά αντίγραφα των ανεκτίμητων θησαυρών από τον τάφο του Τουταγχαμών παρατείνει τη λειτουργία της.
Για Κρατήσεις Θέσεων μπορείται να επικοινωνήσετε με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας:
[email protected] * http://hiegaker.wordpress.com
T. 6981 191 480, τον Σύνδεσμο Ελληνίδων Επιστημόνων: [email protected] * http://www.see1924.gr, Πειραιώς 254, Ταύρος, Τ. 212 254 0000 και τον Ελληνικό Κόσμο-Hellenic Cosmos: www.hellenic-cosmos.gr
Σχετικά με τις πληροφορίες πρόσβασης: Λεωφορεία: 049 (Πειραιάς-Ομόνοια), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, 914 (Ομόνοια-Πειραιάς-Παλαιά Κοκκινιά), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, Τρένο (γραμμή ΗΣΑΠ): ηλεκτρικός σταθμός Καλλιθέας
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Αννίτα Βορεάδου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού: e-mail: [email protected], Τ.: 212 254 0444, Κ. 6946124653.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.