, Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

search icon search icon

Τα εν δήμω: Το… τρολάρισμα του Ταχιάου (και πολλά άλλα…)

«Τρολάρει» ο Ταχιάος

Χαμόγελα συνεχίζουν να φέρνουν στην παράταξη του Νίκου Ταχιάου, τα αποτελέσματα φανερών και …κρυφών δημοσκοπήσεων, σύμφωνα με τις οποίες, ο επικεφαλής του συνδυασμού προηγείται σταθερά  στην πρόθεση ψήφου των Θεσσαλονικέων. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, ο υποψήφιος δήμαρχος σκέφτηκε να «διασκεδάσει» λίγο τους διαδικτυακούς του φίλους στο facebook,  τρολάροντας την ηλεκτρονική σελίδα documento. Ανέβασε λοιπόν, ένα δημοσίευμα που τον ήθελε να παραιτείται πρόωρα από την κούρσα των εκλογών, γράφοντας «Ανεβάζω αυτό το δημοσίευμα γιατί στις εκλογές πρέπει και να γελάμε λίγο», συγκεντρώνοντας φυσικά εκατοντάδες likes και χιουμοριστικά σχόλια!

Συγγραφέας ο Ζέρβας

Και σε ρόλο συγγραφέα… ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Λεύκες ή Χαμαίρωπες; Σκέψεις για τη Θεσσαλονίκη και την πολιτική». Πρόκειται για ανθολογία κειμένων από το 2010 έως το 2018, δημοσιευμένα σε εφημερίδες και ειδησεογραφικά portals. Από την ημέρα δηλαδή που εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Μπουτάρη και ανέλαβε καθήκοντα αντιδημάρχου, έως σήμερα, που είναι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής της παράταξης «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη».

Μπήκε στη μάχη ο Παπαστεργίου

Παρουσία στελεχών του ΚΙΝΑΛ ο Χρήστος Παπαστεργίου ανακοίνωσε τους πρώτους 45 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού του «Πράξεις για τη Μακεδονία». Στην προεκλογική εκδήλωσή του ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στους άξονες των βασικών προγραμματικών θέσεων του συνδυασμού του, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στον νυν Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Διαγκωνισμοί Μαυρομάτη – Τσαμασλή

Παράλληλες εκδηλώσεις παρουσίασης των συνδυασμών τους για δύο υποψήφιους δημάρχους Θερμαϊκού. Οι Γιάννης Μαυρομάτης και Γιώργος Τσαμασλής παρουσίασαν την ίδια μέρα το πρόγραμμά τους και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Γιάννης Μαυρομάτης ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για νέα θητεία, ενώ ο Γιώργος Τσαμασλής απηύθυνε κάλεσμα για να σταματήσει, όπως είπε, «η καθοδική πορεία του δήμου Θερμαϊκού».

Νέα… παράσημα για τον Μπουτάρη

Άλλη μια βράβευση ήρθε για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος παρασημοφορήθηκε με τον Μέγα Σταυρό της Αξίας του Τάγματος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Σε μια συγκινητική εκδήλωση, ο κ.Μπουτάρης τιμήθηκε από τον πρέσβη της Γερμανίας Γενς Πλότνερ για τη συμβολή του στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.

Διαξιφισμοί Ζέρβα – Παππά για τα φώτα

Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα μεταξύ Ζέρβα – Παππά, για τον φωτισμό στον δήμο Θεσσαλονίκης. Η κόντρα ξεκίνησε μετά τη δράση του υποψήφιου δημάρχου Κ.Ζέρβα, ο οποίος μαζί με μέλη του συνδυασμού του πήγαν με φακούς στα χέρια στην περιοχή της Παπαναστασίου. Μέσω facebook απάντησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Παππάς,σχολιάζοντας με δεικτικό τρόπο «ας έβαζε καμία λάμπα όταν ήταν αντιδήμαρχος της διοίκησης Μπουτάρη. Θα ειμαστε σε καλύτερη κατάσταση».

Βγαίνουν στη γραμμή και οι περιφερειάρχες

Παρουσία στελεχών του ΚΙΝΑΛ ο Χρήστος Παπαστεργίου ανακοίνωσε τους πρώτους 45 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού του «Πράξεις για τη Μακεδονία». Στην προεκλογική εκδήλωσή του ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στους άξονες των βασικών προγραμματικών θέσεων του συνδυασμού του, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στον νυν Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Δεν παραιτήθηκε η Ρία

Παραμένει στον δήμο Θεσσαλονίκης η Ρία Καλφακάκου, η οποία κατεβαίνει στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τον συνδυασμό της Κατερίνας Νοτοπούλου. Το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν πληροφορίες ότι η κ. Καλφακάκου θα μεταπηδήσει από τον δήμο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ωστόσο, εκτιμήθηκε ότι λόγω της εμπειρίας της μπορεί να προσφέρει περισσότερα από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.