, Κυριακή
12 Μαΐου 2024

search icon search icon

Παιδάκι έπεσε σε φρεάτιο στο… Αλλατίνη! (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

ΑΛΛΑΤΙΝΗ, φωτο Σάββας Αυγητίδης
φωτο Σάββας Αυγητίδηςφωτο Σάββας Αυγητίδηςφωτο Σάββας Αυγητίδης
Της Έλενας Καραβασίλη / Φωτορεπορτάζ Σάββας Αυγητίδης
Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία Θεσσαλονίκης και στο ΕΚΑΒ (βλ φωτο) Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που επιβεβαιώθηκαν με το επιτόπιο ρεπορτάζ μας, ένα παιδάκι που έπαιζε με τους φίλους του, στη συμβολή των οδών Σοφούλη με Ανθέων, έπεσε σε… φρεάτιο ύψους 3 μέτρων άδειας οικοδομής εντός του εργοστασίου Αλλατίνη.
paidi
Από την πρώτη στιγμή, στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις της πυροσβεστικής προκειμένου να απεγκλωβίσουν το παιδί, ενώ άμεσα έσπευσαν και δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το 13χρονο παιδί είναι καλά στην υγεία του, δεν έχει τραυματιστεί και μεταφέρεται προληπτικά στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Όπως σημειώνουν οι διασώστες, το παιδί υπέστη σοκ από την πτώση.
Να σημειώσουμε πάντως ότι ο χώρος είναι… αφύλαχτος και όπως επιβεβαίωσαν και άντρες της πυροσβεστικής που συνέβαλαν στη διάσωση “ο χώρος δεν έχει περιφρούρηση και είναι όλα… σάπια και τρύπια! Όχι μόνο δεν κάνει για παιδότοπος αλλά είναι… παγίδα θανάτου”!
«Είναι ευθύνη του ιδιώτη να βάλει περίφραξη και να προφυλάξει το χώρο», λέει στο karfitsa.gr ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, περιβάλλοντος και καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Παππάς, αναφερόμενος στο ατύχημα που σημειώθηκε νωρίτερα στο εργοστάσιο Αλλατίνη. «Είναι ιδιωτικός χώρος και ο δήμος δεν έχει καμία ευθύνη».
Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Χρήστος Μάτης εξηγεί ότι, «ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει στη Νutriart που είναι μέλος του ομίλου της 3Ε. Η εταιρεία αυτή παρήγαγε δημητριακά, όμως δεν πήγαινε καλά και κατέρρευσε. Η Νutriart έχει βγάλει το οικόπεδο προς πώληση από το καλοκαίρι του 2012. Όταν το Φεβρουάριο του ’12 είχε τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο, τότε είχα θέσει ένα γενικότερο ζήτημα ασφάλειας και καθαριότητας του κτηρίου. Υπεύθυνος για αυτά είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου. Εάν όμως ο ιδιοκτήτης, δεν ανταποκριθεί είναι υποχρέωση του δήμου να παρέμβει για την καθαριότητα του χώρου και να το χρεώσει στον ιδιοκτήτη».
Ο κ. Μάτης υπογραμμίζει πως από το συγκεκριμένο χώρο περνάει αρκετά συχνά και όπως λέει, «σε μία από τις εισόδους από την πλευρά της Ανθέων προ λίγων ημερών είχε ανοίξει κάποιος την πόρτα και πάρκαρε μέσα, ο χώρος είναι τελείως αφύλαχτος. Όμως η ασφάλεια του χώρου είναι αποκλειστικά και μόνο υποχρέωση του ιδιοκτήτη».
 
 
ΕΚΑΒ, φωτο Σάββας Αυγητίδης

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.