Από τα θεωρεία της Βουλής παρακολούθησαν τη συζήτηση για το γάμο των ομόφυλων δυο άνθρωποι της τέχνης και των ΜΜΕ που έχουν μιλήσει ανοικτά για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό αλλά και μέσα από το έργο τους προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την ελληνική κοινωνία, ο Φώτης Σεργουλόπουλος και ο Γιώργος Καπουτζίδης.
Με δημόσια τοποθέτηση στήριξε και ο γνωστός δικηγόρος πρώην πρόεδρος της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ και ακτιβιστής Γρηγόρης Βαλλιανάτος ο οποίος μάλιστα χαιρέτησε την απόφαση γράφοντας σε ροζ φόντο στο facebook «Η πόλις εάλω». Αλλά ενώ ολοένα και περισσότεροι επώνυμοι, άνθρωποι των τεχνών, της κοινωνίας, πολιτικοί αλλά και πρόσωπα τη αυτοδιοίκησης από όλες τις περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης πήραν ανοιχτά θέση εντύπωση μας κάνει γιατί δεν έχει πάρει θέση ανοιχτά υπέρ ή κατά ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης και σημερινός επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας!
Τη στιγμή δε, που η κυβέρνηση που τόσο τον στήριξε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του και προσωπικώς ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, δε θα έπρεπε να ταχθεί ανοιχτά υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου ως μίνιμουμ υποχρέωση; Ειδικότερα, ήταν γνωστό ότι θα υπήρχαν διαρροές από την κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά σε κάθε περίπτωση το ηθικό καθήκον θα επέβαλε μια δημόσια τοποθέτηση ενός πρώην δημάρχου υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας την οποία άλλωστε κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε υποστηρίξει ανοιχτά επισκεπτόμενος το Pride Fair πριν από ένα χρόνο στη ΔΕΘ. Τότε μάλιστα είχε δηλώσει ότι «η προσπάθεια που πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε είναι να προχωρούμε διαρκώς μπροστά, να σεβόμαστε και να μαθαίνουμε, διότι όσο κάποιος μαθαίνει εξελίσσεται και όσο εξελίσσεται γίνεται καλύτερος, η λειτουργία μιας υγιούς κοινωνίας έχει να κάνει με την κατανόηση και αποδοχή των άλλων προς εμάς και τη δική μας κατανόηση και αποδοχή προς τους άλλους». Για ποιό λόγο ο πρώην δήμαρχος προτίμησε αυτή τη φορά να σιωπήσει;
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA