ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Τι αλλάζει στις Ένοπλες Δυνάμεις – Οι ανακοινώσεις του Ν. Δένδια

Ελεάνα Ζαμπάρα Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
30/09/2025
Οικονομία, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Βουλή: Κατατέθηκε τροπολογία για το όριο αποστρατείας των ΕΠΟΠ, την Πυροσβεστική και τα κενά στην εκπαίδευση

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για την υποχρεωτική στράτευση γυναικών 

Το νομοσχέδιο για την μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή, βάσει του στρατηγικού σχεδιασμού της «Ατζέντας 2030» που αφορούν μεταξύ άλλων αλλαγές στη στρατιωτική θητεία, αλλά και στην εξέλιξη των στελεχών, αξιωματικών και υπαξιωματικών όπως και στην στράτευση των γυναικών παρουσίασε σήμερα (30/9) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας .

Για την θητεία των γυναικών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε: «Δεν είναι ακόμα ο καιρός αλλά θέλουμε να είμαστε έτοιμοι στην Ελλάδα για την υποχρεωτική στράτευση γυναικών. Ο στόχος είναι 200 γυναίκες από 20 έως 26 ετών να καταταγούν το 2026 σε εθελοντική βάση. Υπάρχουν έτοιμες υποδομές στην Λαμία. Θα έχουν ασφαλιστικά δικαιώματα και θα έχουν πριμοδότηση στο ΑΣΕΠ όσον αφορά στο Δημόσιο ή σε θέσεις στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Είμαστε εδώ απολύτως έτοιμοι να συζητήσουμε ιδέες, σκέψεις, αλλαγές και το υπουργείο δεν θεωρεί ότι αποτελείται από αλάνθαστους».

Ο Νίκος Δένδιας παρουσίασε τη νέα δομή προσωπικού μετά την διαδικασία προσαρμογής διάρκειας 17 – 18 ετών, λέγοντας ότι θα «επιστρέψουμε στη σοβαρότητα» με τον εξορθολογισμό ζητημάτων που αφορούν την διασύνδεση του μισθού με τον βαθμό των στελεχών.

Related Post

Κώστας Τσουκαλάς: Oι Ελληνίδες και οι Έλληνες ζουν στο πετσί τους την ακρίβεια Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση στη Δυτική Ελλάδα: Πρώτη η Νέα Δημοκρατία, ακολουθεί στο -9,6 το ΠΑΣΟΚ

Κώστας Χατζηδάκης: «Κάνουμε αγώνα δρόμου για να πληρωθούν οι αγρότες»

KKE: Ρεσιτάλ ψευδολογίας από τον Κ. Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στις αυξήσεις των μισθών που προέρχονται από χρήματα που εξοικονομήθηκαν από την Α’ φάση της Νέας Δομής Δυνάμεων από την συγχώνευση στρατοπέδων, δίνοντας ορισμένα παραδείγματα:

Ανθυπολοχαγός που υπηρετεί 3 χρόνια σε παραμεθόριο = Από 1.197 στα 1.576 ευρώ καθαρά.
Κελευστής σε πλήρωμα πολεμικού πλοίου = Από 901 στα 1.512 ευρώ καθαρά.
Στην Β’ Φάση χρησιμοποιούνται χρήματα για τους κληρωτούς και στους οπλίτες θητείας και η Γ’ Φάση θα οδηγήσει σε δεύτερη αύξηση αποδοχών των στελεχών. Όλοι θα πάρουν σημαντικότατες αυξήσεις. Για τους υπαξιωματικούς ανέφερε ότι θα έχουν υψηλότερους μισθούς και σε υψηλότερες συντάξεις αν δεν γινόταν η μεταρρύθμιση.

Το οικιστικό πρόγραμμα 10ετίας του ΥΠΕΘΑ, το μεγαλύτερο στο νέο ελληνικό κράτος με σαφή ορίζοντα εκπλήρωσης όλων των αναγκών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, χρηματοδοτούμενο από το εξοπλιστικά προγράμματα. Κάθε στέλεχος που παίρνει μετάθεση θα παίρνει και ένα κλειδί για να έχει σπίτι.

Για την στρατιωτική θητεία είπε ότι δεν πρέπει πλέον να θεωρείται αγγαρεία. «Πιστεύουμε στον στρατό πολιτών, συνταγματική ευθύνη όλων μας να προστατεύουμε την χώρα μας» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «35.500 άτομα την τελευταία 5ετία επικαλούμενοι ψυχολογικά προβλήματα ενώ  38.890 ανυπότακτοι στο εξωτερικό δηλαδή 20 ταξιαρχίες όταν η πατρίδα μας αντιμετωπίζει δεκαπλάσια απειλή και γι’ αυτό δεν θα κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε».

«Πρέπει να δημιουργήσουμε έναν νέο στρατό», είπε ο υπουργός Άμυνας και τόνισε: «χρειαζόμαστε δόκιμους έφεδρους αξιωματικούς και γι’ αυτό δίνουμε ως κίνητρα: μείωση της θητείας από 17 σε 14 μήνες αλλά ζητάμε πτυχίο ΑΕΙ και ο βαθμός του ανθυπολοχαγού δίνεται 3 μήνες πριν». 

«Πάμε σε λογική κατάταξης πρωτόκλητων μετά το τέλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με 9μηνη θητεία και όλοι θα κατατάσσονται στον Στρατό Ξηράς. Όμως αν ορισμένοι έχουν συγκεκριμένη εκπαίδευση και γνώσεις αυτοί θα μετατάσσονται σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία. Μηνιαία αποζημίωση 100 ευρώ σε Έβρο και νησιά και 50 ευρώ σε όσους υπηρετούν στην ενδοχώρα».

Η Γενική Επιθεώρηση θα διασφαλίσει πλέον ότι «το φαγητό στο στρατό θα τρώγεται» με νέο Κανονισμό Τροφοδοσίας και λογιστικό τρόπο παρακολούθησης δαπανών. Για την θητεία πρόσθεσε ότι έχουμε δύο στρατούς, τις Ειδικές Δυνάμεις και τους υπόλοιπους. Οι περισσότεροι είναι θέμα αν έχουν ρίξει ικανοποιητικό αριθμό βολών.

Στο πλαίσιο αυτό: η βασική εκπαίδευση θα διαρκεί 10 εβδομάδες, η ειδική εκπαίδευση θα διαρκεί 4 εβδομάδες, η εντονη επιχειρησιακή εκπαίδευση θα διαρκεί 12 εβδομάδες και οι στρατεύσιμοι θα εκπαιδεύονται σε drones και συστήματα αντι-drones, όπως μας έχουν διδάξει πόλεμοι σε Ουκρανία και νότιο Καύκασο.

Για τους ΔΕΑ, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι μειώνεται η θητεία από 17 σε 14 μήνες αλλά ζητείται πλέον βαθμός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ο βαθμός αποδίδεται στους 11 μήνες. Για την εφεδρεία, τόνισε ότι δημιουργείται Σώμα 150.000 ενεργών εφέδρων εθελοντών και επεκτείνεται στο 60 έτος, ενοποιείται η εφεδρεία με την Εθνοφυλακή.

Για όσους στρατεύτηκαν στις Ειδικές Δυνάμεις, αποκάλυψε ότι δημιουργούνται δύο Μοίρες εφέδρων  καταδρομέων με την Δ’ Μοίρα στη Ρεντίνα και με την 3η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο. Η πρόσκληση αρχικά θα γίνεται ανά τριετία με 50.000 άτομα.

Share220Tweet137Send

Σχετικά Άρθρα

Κώστας Τσουκαλάς: Oι Ελληνίδες και οι Έλληνες ζουν στο πετσί τους την ακρίβεια Μητσοτάκη
Πολιτική

Κώστας Τσουκαλάς: Oι Ελληνίδες και οι Έλληνες ζουν στο πετσί τους την ακρίβεια Μητσοτάκη

Νέα επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τις δηλώσεις του στο υπουργικό συμβούλιο, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος...

Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
30/09/2025
Δημοσκόπηση στη Δυτική Ελλάδα: Πρώτη η Νέα Δημοκρατία, ακολουθεί στο -9,6 το ΠΑΣΟΚ
Πολιτική

Δημοσκόπηση στη Δυτική Ελλάδα: Πρώτη η Νέα Δημοκρατία, ακολουθεί στο -9,6 το ΠΑΣΟΚ

Πρώτο κόμμα και με διαφορά παραμένει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Π.Δ.Ε.) από...

Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
30/09/2025
Next Post
Θεσσαλονίκη: Άλλα 150 ηλεκτρικά λεωφορεία μέχρι το 2027

Αλλαγές στη λεωφορειακή γραμμή Νο 6 «Καλαμαριά-Βενιζέλου» λόγω έργων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε από την Κοζάνη

To γεμάτο σασπένς εγκώμιο του Βαρθολομαίου στον Αγγελούδη

Ποιος κρατάει τη ΝΔ ψηλά στα «κάστρα»;

Αλλαγές στη λεωφορειακή γραμμή Νο 6 «Καλαμαριά-Βενιζέλου» λόγω έργων

Τι αλλάζει στις Ένοπλες Δυνάμεις – Οι ανακοινώσεις του Ν. Δένδια

Δωρεάν καρδιολογικοί έλεγχοι σε παιδιά τρίτεκνων και πολύτεκνων στο Δήμο Καλαμαριάς

Σοβαρές φθορές και ζητήματα στατικότητας «έκλεισαν» γέφυρα στο Αρσένι του Δ. Σκύδρας

Δήμος Νεάπολης-Συκεών και ΑΡΣΙΣ αναζητούν διαμερίσματα για ενοικίαση

Κώστας Τσουκαλάς: Oι Ελληνίδες και οι Έλληνες ζουν στο πετσί τους την ακρίβεια Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση στη Δυτική Ελλάδα: Πρώτη η Νέα Δημοκρατία, ακολουθεί στο -9,6 το ΠΑΣΟΚ

Η εταιρεία με την επωνυμία “MEDIA PUBLISHING GK IKE ” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Τα άτυχα ζώδια του Ιουνίου

Οι μεγαλύτεροι εγωιστές – Αυτά τα ζώδια βάζουν τον εαυτό τους πάνω απ’ όλα

Αναρτήθηκε από Άννα Παπαδοπούλου
22/09/2025
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa