Μετά την έντονη κριτική του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για την απόκτηση γαλλικής υπηκοότητας από τον ίδιο, τη σύζυγό του Αμάλ Αλαμουντίν και τα δίδυμα παιδιά τους, ο Τζορτζ Κλούνεϊ απάντησε δημόσια με μια σύντομη δήλωση.
Ο 64χρονος σταρ, γνωστός για τη στήριξή του στο Δημοκρατικό Κόμμα, τόνισε ότι συμφωνεί «απόλυτα» με τον Τραμπ και το σύνθημα «Make America Great Again», προσθέτοντας: «Πρέπει να κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά… και αυτό θα αρχίσει τον Νοέμβριο», αναφερόμενος στις ενδιάμεσες εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να απονείμει τη γαλλική υπηκοότητα στην οικογένεια Κλούνεϊ, η οποία ζει μόνιμα σε αγροτική κατοικία στη Γαλλία, ενώ το μικρότερο παιδί τους φοιτά ήδη σε σχολείο της χώρας.
Ο Τραμπ, σχολιάζοντας την απόφαση μέσω ανάρτησής του στο Truth Social, χαρακτήρισε το γεγονός «ευχάριστα νέα», αλλά ταυτόχρονα υποβάθμισε την καριέρα του Κλούνεϊ, υποστηρίζοντας ότι η φήμη του οφείλεται περισσότερο στις πολιτικές του παρεμβάσεις παρά στο καλλιτεχνικό του έργο.




