Σε τραγωδία κατέληξε η έντονη αντιπαράθεση δύο ηλικιωμένων στην πλαζ της Βουλιαγμένης, η οποία φέρεται να ξεκίνησε από διαφωνία για τη χρήση ξαπλωστρών. Ένας 82χρονος κατέρρευσε έπειτα από τη συμπλοκή και, παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, άφησε την τελευταία του πνοή στο Ασκληπιείο Βούλας.
Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 76χρονος με την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα. Μία 21χρονη γυναίκα που τον συνόδευε προσήχθη αρχικά στο Αστυνομικό Τμήμα, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη.
Οι εμπλεκόμενες πλευρές περιγράφουν με εντελώς διαφορετικό τρόπο όσα προηγήθηκαν της κατάρρευσης του 82χρονου. Οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου του διερευνώνται από τις Αρχές, ενώ κρίσιμα αναμένεται να είναι τα ιατροδικαστικά ευρήματα και οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων.
«Δέχθηκα μπουνιά και μετά δεν θυμάμαι τίποτα», λέει ο 76χρονος
Μιλώντας στο Mega, ο 76χρονος χαρακτήρισε το περιστατικό «κακιά στιγμή» και υποστήριξε ότι ο 82χρονος είχε δεσμεύσει αρκετές καρέκλες και ξαπλώστρες, μολονότι βρισκόταν στην παραλία μόνο με τη σύζυγό του.
Κατά τον ισχυρισμό του, όταν ο ίδιος και η 21χρονη επιχείρησαν να πάρουν δύο ξαπλώστρες, ο 82χρονος εξύβρισε και χτύπησε τη νεαρή γυναίκα. Ο 76χρονος ανέφερε ότι διαμαρτυρήθηκε για τη συμπεριφορά αυτή και τότε, όπως υποστηρίζει, δέχθηκε χτύπημα στο σαγόνι.
«Έπεσα κάτω, ζαλίστηκα και όταν σηκώθηκα δεν θυμόμουν τίποτα», δήλωσε, προσθέτοντας ότι στο σημείο είχε ήδη συγκεντρωθεί πολύς κόσμος. Υποστήριξε ακόμη ότι η 21χρονη που τον συνόδευε είναι άτομο με αναπηρία και υπέστη σοκ κατά τη διάρκεια του επεισοδίου.
Η σύζυγος του θύματος δίνει διαφορετική εικόνα
Εντελώς διαφορετική είναι η περιγραφή της συζύγου του 82χρονου, η οποία δήλωσε ότι ο άνδρας της έχασε τη ζωή του «για μια βλακεία σε μια άδεια πλαζ».

Σύμφωνα με τη δική της μαρτυρία, το ζευγάρι είχε ήδη τοποθετήσει τα πράγματά του στις ξαπλώστρες όταν ο 76χρονος και η συνοδός του θέλησαν να τις πάρουν, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν πολλές άλλες διαθέσιμες θέσεις.
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο 76χρονος επιτέθηκε στον σύζυγό της και τον χτύπησε στο πρόσωπο και στο στήθος, με αποτέλεσμα εκείνος να πέσει στο έδαφος. Οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί, όπως και η εκδοχή του συλληφθέντος, αποτελούν αντικείμενο της αστυνομικής και δικαστικής έρευνας.
Από τη λογομαχία στη μοιραία συμπλοκή
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Κυριακής. Ο 76χρονος και η 21χρονη έφθασαν στην οργανωμένη παραλία και αναζήτησαν ξαπλώστρες κοντά στη θάλασσα. Σε διπλανές θέσεις βρίσκονταν ο 82χρονος και η σύζυγός του.
Η αρχική διαφωνία για το εάν ορισμένες ξαπλώστρες ήταν κατειλημμένες εξελίχθηκε σε λεκτική αντιπαράθεση και στη συνέχεια σε σωματική σύγκρουση. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι στο επεισόδιο ενεπλάκη και η 21χρονη, χωρίς όμως να έχει ακόμη αποσαφηνιστεί πλήρως ποιος χτύπησε πρώτος και ποια ήταν η ακριβής συμμετοχή κάθε προσώπου.
Κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά τη συμπλοκή, ο 82χρονος αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε. Γιατρός της πλαζ και ναυαγοσώστες έσπευσαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, πραγματοποιώντας επανειλημμένες προσπάθειες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης.
Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο ιατρείο της παραλίας, όπου χρησιμοποιήθηκε και απινιδωτής, καθώς είχε υποστεί ανακοπή. Στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε.
Τι περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες
Φίλος του 76χρονου υποστήριξε ότι ο συλληφθείς και η 21χρονη έφεραν τραύματα, μεταφέροντας την εκδοχή ότι ο 82χρονος έριξε τον 76χρονο στο έδαφος και τον χτυπούσε. Ο ίδιος, πάντως, δεν φέρεται να ήταν παρών από την πρώτη στιγμή, καθώς, όπως είπε, βρισκόταν στο σημείο έκδοσης των εισιτηρίων όταν άρχισε η ένταση.
Άλλος λουόμενος περιέγραψε σκηνές μεγάλης αναστάτωσης, με φωνές, χτυπήματα και εργαζομένους της παραλίας να παρεμβαίνουν για να σταματήσουν τη συμπλοκή. Ανέφερε επίσης ότι άκουσε τον 82χρονο να λέει πως είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε τρία bypass, πριν αρχίσουν οι προσπάθειες ανάνηψης.
Η έρευνα συνεχίζεται με τη λήψη καταθέσεων και τη συγκέντρωση του διαθέσιμου υλικού από την περιοχή. Η νεκροψία-νεκροτομή αναμένεται να φωτίσει τα ακριβή αίτια θανάτου και να δείξει κατά πόσο τα τραύματα από τη συμπλοκή συνδέονται με την ανακοπή που υπέστη ο 82χρονος.



