, Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

search icon search icon

Τέταρτος νεκρός στην Ιταλία από τον ιό! Όλοι κόλλησαν μέσα στο νοσοκομείο! Άδειασαν τα σούπερ-μάρκετ!

Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται οι Ιταλοί, καθώς η χώρα τους είναι η τρίτη στην παγκόσμια κατάταξη με βάση τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
Τελευταίο θύμα ένας άνδρας 84 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν για κάποια άλλη ασθένεια όταν μολύνθηκε από τον κοροναϊό. Οι τρεις άλλοι άνθρωποι που πέθαναν εξαιτίας του ιού ήταν επίσης ηλικιωμένοι και τουλάχιστον δύο από αυτούς έπασχαν από άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.
Όλα τα θύματα πήγαν στο νοσοκομείο για άλλο λόγο και κόλλησαν.
Στην Ιταλία αυτή τη στιγμή υπάρχουν 149 άνθρωποι που νοσούν από τον φονικό κορωνοϊό (εξαιρουμένων των θανάτων), ενώ οι περιοχές που πλήττονται περισσότερο είναι η Λομβαρδία (110 κρούσματα), 21 στο Βενέτο και 9 στην περιοχή Εμίλια Ρομάνα.
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε ζήτησε από τους πολίτες να μην καταληφθούν από πανικό και να ακολουθούν τις οδηγίες των κέντρων.
Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τα σούπερ μάρκετ του Μιλάνου, που αποτυπώνουν τον πανικό που έχει δημιουργηθεί στη γειτονική χώρα από τα κρούσματα κοροναϊού. Οι πολίτες έχουν «αδειάσει» κυριολεκτικά από τρόφιμα πολλά από τα σούπερ μάρκετ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.