Δέκα ερωτήσεις αναζητούν δέκα σύντομες απαντήσεις. Πρόσωπα της Θεσσαλονίκης, από όλους τους χώρους, μοιράζονται με τους αναγνώστες της εφημερίδας «Karfitsa» πτυχές της ζωής τους και αδημοσίευτες φωτογραφίες σε μια διαφορετική – μίνι συνέντευξη.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ
Δημοσιογράφος που βρίσκεται στην «καρδιά» των γεγονότων. Δεν είναι υπερβολή αυτό που λέω, γιατί σίγουρα έχετε πετύχει την Αφροδίτη Σπηλιώτη σε θέματα επικαιρότητας. Με μακρά πορεία σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες, τα τελευταία 22 στον Alpha TV, της ζητήσαμε να ψάξει στο «σεντούκι» των αναμνήσεων – ρεπορτάζ που έχει καλύψει. Και να μας κάνει ποδαρικό για το 2023…! Καλή χρονιά με καλές ειδήσεις!
Πότε είπες «θα γίνω δημοσιογράφος»;
Από το δημοτικό όταν γνώρισα τον αείμνηστο Μάνο Κατράκη, μέσω ενός δημοσιογράφου οικογενειακού φίλου. Τότε το αποφάσισα! Είπα μέσα μου θαμπωμένη, αφού τον θαύμαζα από τις ταινίες, θα συναντώ σπουδαίους ανθρώπους σ’ αυτή τη δουλειά.
Ρεπορτάζ που δεν θα ξεχάσεις…
Τα ρεπορτάζ όλα αυτά τα χρόνια είναι αμέτρητα. Σκάνδαλο Βατοπεδίου, Ειδομένη, φυσικές καταστροφές, χιόνια, πλημμύρες. Ο σεισμός στο Δαμάσι Λάρισας, η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια. Επεισόδια σε πορείες. Αποστολές στον Έβρο για καιρικά φαινόμενα, πολιτικά γεγονότα όπως η περιοδεία του Ερντογάν, η σύλληψη των δύο στρατιωτών. Τα θέματα, όμως, που με συγκλονίζουν έχουν να κάνουν με θανάτους μικρών παιδιών, με τον ανθρώπινο πόνο. Ακόμα και ένα ταξίδι αναψυχής με τις αγαπημένες μου φίλες τον Οκτώβριο του 2017 στη Βαρκελώνη, μετατράπηκε σε δημοσιογραφική αποστολή αφού έτυχε το δημοψήφισμα για την αυτονομία της Καταλονίας. Έκανα ζωντανές συνδέσεις για να δώσω το κλίμα. Γιατί η δημοσιογραφία είναι ο μεγαλύτερος έρωτας.

Υπάρχουν απρόοπτα on air;
Πάντα και κυρίως από πολίτες που δεν ξέρουν ότι εκείνη την ώρα είσαι ζωντανά.
Σημείο της Θεσσαλονίκης που επιλέγεις για ζωντανό…
Αγαπημένο μέρος για ευχάριστα θέματα είναι συνήθως Παραλία και Λευκός Πύργος. Αλλά γενικότερα είμαστε πάντα όπου επιτάσσει η επικαιρότητα.

Θα έλεγες «ναι» στο στούντιο;
Το στούντιο έχει ενδιαφέρον αν υπάρχει πρόταση για μια εκπομπή καλοστημένη με ζωντανά, κοινωνικά θέματα επικαιρότητας και με δυνατή ομάδα σύνταξης. Δύο χρόνια πριν τον Alpha, γύρω στο 2000, όταν ήμουν στην Ωμέγα τηλεόραση με τον συνάδελφο Βασίλη Τσικάρα είχαμε δίωρη ζωντανή ενημερωτική πρωινή εκπομπή που ήταν εξαιρετική.
Φιλίες από τον επαγγελματικό χώρο ή έξω από αυτόν;
Στη δουλειά έχω μετρημένες φιλίες, καλές επαγγελματικές σχέσεις και δυνατές φιλίες ζωής έχω έξω από τον χώρο.
Τι αγαπάς και τι σ’ ενοχλεί στην πόλη;
Σ΄αυτή τη ρομαντική πόλη που την έχω αγαπήσει πολύ με ενθουσιάζει η αμεσότητα των ανθρώπων. Εύκολα συναντάς γνωστούς και πιάνεις κουβέντα. Αντίθετα είναι δύσκολη η καθημερινότητα με το μποτιλιάρισμα των αυτοκινήτων και την εικόνα των σκουπιδιών. Η Θεσσαλονίκη είναι μια παραμελημένη πόλη χωρίς έργα.

Πόση ώρα αντέχεις χωρίς κινητό και διαδίκτυο;
Δεν αντέχω και να σκεφτείς πως είμαι από την γενιά των δημοσιογράφων που βγαίναμε για ρεπορτάζ όταν ακόμα δεν υπήρχαν κινητά!
Τρία στοιχεία που σε χαρακτηρίζουν…
Είμαι οργανωτική, έχω υπομονή και ανεπτυγμένο το αίσθημα της δικαιοσύνης.
Τι περιμένεις από το 2023;
Να έχω υγεία και ευτυχία όπως και όλοι οι δικοί μου άνθρωποι!
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA




