ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Κ. Τσιάρας: Η κλοπή σιδηροδρομικού υλικού γίνεται κακούργημα από πλημμέλημα

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
21/03/2023
Πολιτική
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0

Νομοθετική ρύθμιση -το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα – προκειμένου η κλοπή υλικών στο σιδηροδρομικό δίκτυο να γίνει από πλημμέλημα κακούργημα προανήγγειλε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας. Το θέμα αφορά στις δεκάδες κλοπές καλωδίων στον ΟΣΕ ενώ ο κ. Τσιάρας εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι αυτό το αδίκημα με τον Ποινικό Κώδικα του 2019 από κακούργημα έγινε πλημμέλημα.

Ειδικότερα, για τις νέες διατάξεις που αυστηροποιούν τις ποινές «χάδια» για το αδίκημα της κλοπής και κλεπταποδοχής σιδηροδρομικού υλικού, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, σημειώνοντας ότι ενδεχομένως θα περιλαμβάνουν πρόβλεψη ακόμα και για ισόβια κάθειρξη, υπό προϋποθέσεις.

Όπως έχει προαναγγελθεί ήδη από τον κ. Γεραπετρίτη, Υπουργό Επικρατείας που έχει και το χαρτοφυλάκιο του Υπ. Μεταφορών, πλέον αυτή η κλοπή γίνεται κακούργημα, όπως επίσης και η κλεπταποδόχοι τιμωρούνται με έναν αντίστοιχο ανάλογο τρόπο, ανέφερε ο κ. Τσιάρας.

«Τελειώνουμε λοιπόν με όλα αυτή την ιστορία, οι “ποινές χάδια” οι οποίες δυστυχώς επιβάλλονταν και που τελικά κόστισαν και στην ασφάλεια, αλλά ενδεχομένως και στη ζωή δεκάδων συνανθρώπων μας, πλέον θα αντικατασταθούν με ποινές που, θα υπάρχει νομίζω πρόβλεψη ότι όταν το ατύχημα αφορά σε απώλεια ανθρώπινων ζωών, θα υπάρχει μέχρι και ισόβια κάθειρξη. Πολύ σύντομα, προετοιμάζονται οι διατάξεις είναι σχεδόν έτοιμες, νομίζω ότι τις επόμενες μέρες θα τις δούμε στο ελληνικό Κοινοβούλιο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας.

Κληθείς να διευκρινίσει εάν μπορεί να φτάνουν οι ποινές και τα ισόβια, ο κ. Τσιάρας σημείωσε πως «όταν η κλοπή μπορεί να αφορά απώλεια ανθρώπινων ζωών, ενδεχομένως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και με αυτόν τον τρόπο, από εκεί και πέρα θα υπάρξει μεγάλος χρόνος κάθειρξης».

Related Post

ΠΑΣΟΚ: Συνεδριάζει την Τρίτη για την Συνταγματική Αναθεώρηση – Οι προτάσεις της Χαριλάου Τρικούπη

Δημοσκόπηση MRB: Στο 28,8% με απώλεια 2,4 μονάδων η ΝΔ, στο 14,5% και μικρή άνοδος για το ΠΑΣΟΚ

Μητσοτάκης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ: «Μπορούμε να κερδίσουμε τρίτες συνεχόμενες εκλογές»

ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Μπέου σχετικά με τα Τέμπη: Όταν ο κυνισμός συναντά τη χυδαιότητα

«Όλα αυτά είναι διατάξεις που επεξεργαζόμαστε, είμαστε κοντά στην ολοκλήρωσή τους, βεβαίως σε συνεργασία πάντα με το αρμόδιο υπουργείο και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα τα δούμε» επανέλαβε.

Αναφορικά με τις έρευνες της Δικαιοσύνης για την υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, ο κ. Τσιάρας επισήμανε ότι από την πρώτη στιγμή έχει επιληφθεί στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, τόσο με την άμεση αντίδραση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που ανέθεσε όλη αυτή τη διαδικασία σε έναν πραγματικά έμπειρο εισαγγελικό λειτουργό, τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών της Λάρισας, αλλά βεβαίως και με την ανάθεση όλης αυτής της διαδικασίας σε δύο έμπειρους εφέτες ανακριτές.

«Από εκεί και πέρα, νομίζω είναι γνωστό ότι υπάρχει και μια επιτροπή η οποία εξετάζει τα διοικητικά ζητήματα της συγκεκριμένης υπόθεσης. Είναι πρόθεση και θέλω να το ξεκαθαρίσω, στην απόδοση της ελάχιστης τιμής στη μνήμη αυτών των αδικοχαμένων παιδιών, των αδικοχαμένων ανθρώπων, αλλά βεβαίως και στον πόνο των οικογενειών που έχουν χάσει τους δικούς τους ανθρώπους, να φτάσουμε μέχρι το τέλος, αναζητώντας και βρίσκοντας τους πραγματικούς υπεύθυνους γι’ αυτό το ανείπωτο δυστύχημα» προσέθεσε ο Υπουργός. Επιπλέον, τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε να μην επαναληφθεί ποτέ κάτι τέτοιο.

Πηγή: ΕΡΤ

Tags: Κώστας Τσιάρας
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Κάθε μέρα και μια συνεδρίαση
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Συνεδριάζει την Τρίτη για την Συνταγματική Αναθεώρηση – Οι προτάσεις της Χαριλάου Τρικούπη

Με στόχο να απαντήσουν στις πρόσφατες ανακοινώσεις του Μεγάρου Μαξίμου σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση και να προτείνουν τις δικές...

Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
08/05/2026
Δημοσκόπηση στη Δυτική Ελλάδα: Πρώτη η Νέα Δημοκρατία, ακολουθεί στο -9,6 το ΠΑΣΟΚ
Πολιτική

Δημοσκόπηση MRB: Στο 28,8% με απώλεια 2,4 μονάδων η ΝΔ, στο 14,5% και μικρή άνοδος για το ΠΑΣΟΚ

Στο 28,8% στην εκτίμηση ψήφου με απώλεια 2,4 μονάδων στην πρόθεση ψήφου μετρά τη ΝΔ η MRB στη δημοσκόπηση που...

Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
07/05/2026
Next Post
Κατερίνη: «Πράσινο φως» για το διώροφο υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Μακεδονίας

Κατερίνη: «Πράσινο φως» για το διώροφο υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Μακεδονίας

 

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 242122

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa