Γλυκά κοσμήματα, γλυκά που θυμίζουν έργα τέχνης, γλυκά που αποθεώνουν την έννοια της γεύσης. Τo Magoa, είναι ένα από τα νεοεισερχόμενα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης που δίνουν σίγουρα κάτι διαφορετικό.
Ο εμπνευστής των γλυκών είναι ο γνωστός και βραβευμένος pastry chef, Γιώργος Αυγέρου. Ο έμπειρος pastry chef έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης όπως το «The Met», το «Nikopolis», το «Macedonia Palace» και το φημισμένο «Sani» στη Χαλκιδική. Στο Magoa έχει βάλει εκτός από την αγάπη του για την ζαχαροπλαστική και όλη την εμπειρία που έχει αποκομίσει καθ’ όλη την επαγγελματική του πορεία. Το Magoa τον αντιπροσωπεύει. Η γαλλική φινέτσα κυριαρχεί από τις δημιουργίες μέχρι το design του μαγαζιού.

Οι γλυκιές δημιουργίες πέρα από το στόμα ικανοποιούν και τα μάτια, καθώς είναι σαν μικρά καλλωπισμένα γλυπτά. «Δεν κάνουμε κάτι πολύ δύσκολο, ούτε θαύματα. Απλά κάνουμε κλασική γαλλική ζαχαροπλαστική με φροντίδα και αγάπη.
Κάνουμε, ίσως για κάποιους, πιο extreme συνδυασμούς, αλλά στην ουσία απλά δουλεύουμε υλικά που μπορεί ο απλός καταναλωτής να μην έχει σκεφτεί ότι θα μπορούσαν να συνδυαστούν σε κάποια παρασκευή», περιγράφει στην Karfitsa ο Γιώργος Αυγέρου.
Η έμπνευση για τον pastry chef έρχεται από τις παιδικές του αναμνήσεις από τα χρόνια που έζησε στην ύπαιθρο, στο χωριό του, στην Καλαμπάκα. «Όλα στο κατάστημα έχουν ως γνώμονα τις παιδικές αναμνήσεις και γενικά τις γεύσεις και τα αρώματα που μας ταξιδεύουν», σημειώνει.

Για παράδειγμα το άρωμα γιασεμιού που όλοι το μυρίζουμε ο Γιώργος Αυγέρου το έχει βάλει σε γλυκό roll με μύρτιλλα. «Έχουμε ένα roll σε μια πιο γκουρμέ εκδοχή του, με μύρτιλλα και γιασεμί και τώρα λόγω της εποχής το αλλάξαμε σε νέα εκδοχή με μάνγκο, passion fruit και καρύδα, εμπνευσμένοαπό τα ρολάκια που έκαναν οι μαμάδες μας στο σπίτι τα σκεπάζανε με την πετσέτα και τα άλειφαν μέσα με μαρμελάδα», λέει.

Επίσης, φτιάχνει petit four, σαν και εκείνα που μας έδιναν παλιά οι γιαγιάδες μας.

Στο Magoa κάθε εβδομάδα ο Γ. Αυγέρου φτιάχνει και κάτι διαφορετικό προσφέροντας έτσι μια γευστική έκπληξη στους πελάτες του. «Τα Dragee κουφέτα είναι χειροποίητα με σοκολάτα. Γίνονται μέσα σε ένα μηχάνημα που μοιάζει με μπετονιέρα. Ρίχνουμε σταγονίτσες σοκολάτας και επικαλύπτονται οι ξηροί καρποί σιγά σιγά, μέχρι που περικυκλώνονται από ένα παχύ στρώμα σοκολάτας. Κάθε εβδομάδα έχουμε διαφορετικές γεύσεις», σημειώνει.


Τα δροσερά επιδόρπια του Magoa
Το Magoa είναι εναρμονισμένο με τις εποχές. Έτσι το καλοκαίρι δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα δροσερά deserts.
Μάλιστα, το παγωτό σερβίρεται με έναν ιδιαίτερο τρόπο μπροστά στον πελάτη.


To combo Menu δροσερών γλυκών:
–Corfu, πορτοκαλόπιτα με τρία εσπεριδοειδή, πορτοκάλι, λάιμ, λεμόνι, παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης, κονφί κουμκουάτ και φυστίκι Αιγίνης.
–Choco Fondat, σοκολατιένιο fondat, παγωτό σοκολάτας, σάλτσα σοκολάτας, καρποί κακάο
-Ice Paris Brest, τραγανό σου, παγωτό φουντούκι, καραμέλα miso choux
-Πάβλοβα, τραγανή μαρέγκα, παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης, κονφί φράουλας.

Εκτός από τα γλυκά επιδόρπια, υπάρχουν και οκτώ γεύσεις χειροποίητου παγωτού: βανίλια Μαδαγασκάρης, σοκολάτα, φυστίκι Αιγίνης, φουντούκι, μπισκότο κανέλας, sorbet μάνγκο και sorbet φράουλας.

info: Παλαιών Πατρών Γερμανού 29, κέντρο Θεσσαλονίκης, τηλ 231 130 1157, Facebook και Instagram
ΦΩΤΟ MAGOA / foodiedates





