ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Ξέρουμε που θα φας τα πιο δροσερά και λαχταριστά γλυκά στη Θεσσαλονίκη

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
13/06/2023
Top Places
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά
0
Ξέρουμε που θα φας τα πιο δροσερά και λαχταριστά γλυκά στη Θεσσαλονίκη

Γλυκά κοσμήματα, γλυκά που θυμίζουν έργα τέχνης, γλυκά που αποθεώνουν την έννοια της γεύσης. Τo Magoa, είναι ένα από τα νεοεισερχόμενα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης που δίνουν σίγουρα κάτι διαφορετικό.

Ο εμπνευστής των γλυκών είναι ο γνωστός και βραβευμένος pastry chef, Γιώργος Αυγέρου. Ο έμπειρος pastry chef έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης όπως το «The Met», το «Nikopolis», το «Macedonia Palace» και το φημισμένο «Sani» στη Χαλκιδική. Στο Magoa έχει βάλει εκτός από την αγάπη του για την ζαχαροπλαστική και όλη την εμπειρία που έχει αποκομίσει καθ’ όλη την επαγγελματική του πορεία. Το Magoa τον αντιπροσωπεύει. Η γαλλική φινέτσα κυριαρχεί από τις δημιουργίες μέχρι το design του μαγαζιού.

Οι γλυκιές δημιουργίες πέρα από το στόμα ικανοποιούν και τα μάτια, καθώς είναι σαν μικρά καλλωπισμένα γλυπτά. «Δεν κάνουμε κάτι πολύ δύσκολο, ούτε θαύματα. Απλά κάνουμε κλασική γαλλική ζαχαροπλαστική με φροντίδα και αγάπη.

Κάνουμε, ίσως για κάποιους, πιο extreme συνδυασμούς, αλλά στην ουσία απλά δουλεύουμε υλικά που μπορεί ο απλός καταναλωτής να μην έχει σκεφτεί ότι θα μπορούσαν να συνδυαστούν σε κάποια παρασκευή», περιγράφει στην Karfitsa ο Γιώργος Αυγέρου.

Η έμπνευση για τον pastry chef έρχεται από τις παιδικές του αναμνήσεις από τα χρόνια που έζησε στην ύπαιθρο, στο χωριό του, στην Καλαμπάκα. «Όλα στο κατάστημα έχουν ως γνώμονα τις παιδικές αναμνήσεις και γενικά τις γεύσεις και τα αρώματα που μας ταξιδεύουν», σημειώνει.

Related Post

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

Θεσσαλονίκη: Ο Καρυοθραύστης έρχεται για μικρούς και μεγάλους στο Θέατρο Metropolitan

Χριστουγεννιάτικα κινηματογραφικά «δώρα» από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Σπυρόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το roll με μύρτιλο και γιασεμί

Για παράδειγμα το άρωμα γιασεμιού που όλοι το μυρίζουμε ο Γιώργος Αυγέρου το έχει βάλει σε γλυκό roll με μύρτιλλα. «Έχουμε ένα roll σε μια πιο γκουρμέ εκδοχή του, με μύρτιλλα και γιασεμί και τώρα λόγω της εποχής το αλλάξαμε σε νέα εκδοχή με μάνγκο, passion fruit και καρύδα, εμπνευσμένοαπό τα ρολάκια που έκαναν οι μαμάδες μας στο σπίτι τα σκεπάζανε με την πετσέτα και τα άλειφαν μέσα με μαρμελάδα», λέει.

Ρολό mango, passion fruit & καρύδα

Επίσης, φτιάχνει petit four, σαν και εκείνα που μας έδιναν παλιά οι γιαγιάδες μας.

Petit Four Framboise και Φράουλα

Στο Magoa κάθε εβδομάδα ο Γ. Αυγέρου φτιάχνει και κάτι διαφορετικό προσφέροντας έτσι μια γευστική έκπληξη στους πελάτες του. «Τα Dragee κουφέτα είναι χειροποίητα με σοκολάτα. Γίνονται μέσα σε ένα μηχάνημα που μοιάζει με μπετονιέρα. Ρίχνουμε σταγονίτσες σοκολάτας και επικαλύπτονται οι ξηροί καρποί σιγά σιγά, μέχρι που περικυκλώνονται από ένα παχύ στρώμα σοκολάτας. Κάθε εβδομάδα έχουμε διαφορετικές γεύσεις», σημειώνει.

Dragee Χειροποίητα Κουφέτα

Paris Brest με πραλίνα φουντουκιού και καρδιά από υγρή καραμέλα

Τα δροσερά επιδόρπια του Magoa

Το Magoa είναι εναρμονισμένο με τις εποχές. Έτσι το καλοκαίρι δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα δροσερά deserts.

Μάλιστα, το παγωτό σερβίρεται με έναν ιδιαίτερο τρόπο μπροστά στον πελάτη.

photo: foodiedates
photo: foodiedates

To combo Menu δροσερών γλυκών:

–Corfu, πορτοκαλόπιτα με τρία εσπεριδοειδή, πορτοκάλι, λάιμ, λεμόνι, παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης, κονφί κουμκουάτ και φυστίκι Αιγίνης.

–Choco Fondat, σοκολατιένιο fondat, παγωτό σοκολάτας, σάλτσα σοκολάτας, καρποί κακάο

-Ice Paris Brest, τραγανό σου, παγωτό φουντούκι, καραμέλα miso choux

-Πάβλοβα, τραγανή μαρέγκα, παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης, κονφί φράουλας.

photo: foodiedates

Εκτός από τα γλυκά επιδόρπια, υπάρχουν και οκτώ γεύσεις χειροποίητου παγωτού: βανίλια Μαδαγασκάρης, σοκολάτα, φυστίκι Αιγίνης, φουντούκι, μπισκότο κανέλας, sorbet μάνγκο και sorbet φράουλας.

info: Παλαιών Πατρών Γερμανού 29, κέντρο Θεσσαλονίκης, τηλ 231 130 1157, Facebook και Instagram

ΦΩΤΟ MAGOA / foodiedates

Tags: Θεσσαλονίκη
Share213Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του καθηγητή Χρ. Σταμούλη
Top Places

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

Συναυλία λίγο πριν τη γιορτή των Χριστουγέννων από τα μουσικά σύνολα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2025 και ώρα 20.00, στην...

Αναρτήθηκε από pioan
16/12/2025
Θεσσαλονίκη: Ο Καρυοθραύστης έρχεται για μικρούς και μεγάλους στο Θέατρο Metropolitan
Top Places

Θεσσαλονίκη: Ο Καρυοθραύστης έρχεται για μικρούς και μεγάλους στο Θέατρο Metropolitan

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την κλασική χριστουγεννιάτικη ιστορία του Γερμανού Έρνεστ Τέοντορ Αμαντέους Χόφμαν, «Ο Καρυοθραύστης». Από τις...

Αναρτήθηκε από pioan
16/12/2025
Next Post
Θεσσαλονίκη: Σ’αυτά τα μαγαζιά πήγαιναν οι παππούδες σου και θα πας και εσύ!

Θεσσαλονίκη: Σ’αυτά τα μαγαζιά πήγαιναν οι παππούδες σου και θα πας και εσύ!

Η εταιρεία με την επωνυμία “MEDIA PUBLISHING GK IKE ” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Αυτό εiναι το πıο χειρıστıκό ζώδıο από όλα

Αυτό εiναι το πıο χειρıστıκό ζώδıο από όλα

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
14/11/2025
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa