, Τρίτη
18 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Εικαστικά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης στο Τελλόγλειο Ίδρυμα ΑΠΘ

Μετά την ολοκλήρωση ενός ακόμα επιτυχημένου και δημιουργικού κύκλου, τα παιδικά εικαστικά εργαστήρια ξεκινούν και πάλι για το χειμερινό και φθινοπωρινό εξάμηνο, στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2022, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα ΑΠΘ.

Τα εικαστικά εργαστήρια διαμορφώνονται σε τρεις ηλικιακές ομάδες (4-6 ετών, 7-9 ετών και 10-14 ετών). Στόχος αυτό το εξάμηνο, είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την ιστορία της τέχνης και με την εικαστική παραγωγή, μαθαίνοντας να χειρίζονται διαφορετικά υλικά μέσα και τεχνικές, έχοντας ένα κοινό θεματικό κορμό που εμπνέεται από ορόσημα της ιστορίας της τέχνης, σημαντικά έργα και θαυμαστούς δημιουργούς. Τα παιδιά, αντλούν ιδέες από μια αστείρευτη πηγή γνώσεων και φαντασίας και χτίζουν τις δικές τους εικαστικές εμπειρίες μέσα στον μουσειακό χώρο, έχοντας ως πηγή έμπνευσης τις εκθέσεις που φιλοξενούνται στο μουσείο.

Επιδίωξή μας είναι ο χρόνος που περνούν τα παιδιά στο Μουσείο να γίνει μια ώρα χαράς, διασκέδασης, δημιουργίας και ελεύθερης έκφρασης. Ένα διάστημα παραγωγικό με πολύ-αισθητηριακά ερεθίσματα, κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον μουσειακό χώρο, να εξοικειωθούν με τα εκθέματα και να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία τους.

Ο νέος κύκλος των εργαστηρίων ξεκινά το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 και ολοκληρώνεται τον Φεβρουάριο του 2023. Ο κύκλος αποτελείται από 11 δίωρες συναντήσεις.

Οι εγγραφές ολοκληρώνονται την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εικαστικό εργαστήριο για παιδιά 4-6 ετών

Μέρα / Ώρα: Σάββατο 10:00-12:00 και Σάββατο 12:30-14:30

Κόστος: 90€

Εικαστικό εργαστήριο για παιδιά 7-9 ετών

Μέρα / Ώρα: Σάββατο 10:00-12:00 και Σάββατο 12:30-14:30

Κόστος: 90€

Εικαστικό εργαστήριο για παιδιά 10-14 ετών

Μέρα / Ώρα: Κυριακή 11:00-13:00

Κόστος: 90€

Παρακαλούμε σημειώστε πως ισχύει έκπτωση 10% για: ανέργους, αδέρφια, εργαζόμενους του Α.Π.Θ., καθώς και σε όσους έρθουν με φίλο/η τους στο ίδιο εργαστήριο, του ίδιου κύκλου. Το ποσό καταβάλλεται εφάπαξ πριν την έναρξη των εργαστηρίων.

Ο ελάχιστος αριθμός παιδιών ανά εργαστήριο ορίζεται στα 8 και ο μέγιστος στα 13. Εάν δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός, δεν είναι εφικτή η πραγματοποίηση του εργαστηρίου.

Πληροφορίες/ εγγραφές: Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων [email protected] & 2310991614 (Δευτέρα ως Παρασκευή 9:00-16:00).

Γενικές οδηγίες λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του covid-19.

Το κάθε παιδί πρέπει να έχει το δικό του προσωπικό σετ με τα απαραίτητα είδη σχεδίου (μολύβια, σβηστήρα, ξύστρα, ψαλίδι, κόλλα stick, ένα χάρακα, 2-3 πινέλα απλά, μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές ή κηρομπογιές), τα υπόλοιπα υλικά (χαρτόνια, υλικά κατασκευών, τέμπερες κτλ.) καλύπτονται από το Τελλόγλειο.

Στο Τελλόγλειο έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής προστασίας για εργαζομένους και επισκέπτες στους χώρους εντός και εκτός του κτιρίου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.