, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Εικαστική έκθεση «Στην χώρα των σκιών» στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Μία έκθεση με φιγούρες θεάτρου σκιών υποδέχεται το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο της 10ης Γιορτής Πολυγλωσσίας.

Μία μικρή περιήγηση στην έκθεση «Στην χώρα των σκιών» με αυθεντικά κομμάτια του θεάτρου σκιών Piyinghi, Wayang Kulit, Wayang Klitik και Καραγκιόζης.

Ένα εργαστήριο βασισμένο σε μια μικρή έκθεση με φιγούρες θεάτρου σκιών από διάφορους πολιτισμούς στην ιστορία της ανθρωπότητας. Μία μικρή έκθεση με αυθεντικά κομμάτια του θεάτρου σκιών που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές παραδόσεις Piyinghi,– το κινέζικο θέατρο σκιών.

Wayang Kulit και Wayang Klitik – από την Ινδονησία, Καραγκιόζης – από την Ελλάδα και την Τουρκία.

Το κοινό, ενήλικες ή παιδιά, μπορεί να αγγίξει και να παίξει με τα αντικείμενα της συλλογής.

Τα αντικείμενα είναι αυθεντικά, προέρχονται από τις χώρες καταγωγής τους και κάποια από αυτά είναι περισσότερο από εκατό χρονών. Κατά την διάρκεια της περιήγησης στην έκθεση γίνεται αφήγηση, με ιστορικά στοιχεία του θεάτρου σκιών, στοιχεία εθνολογίας και αφηγήσεις μύθων.

Εμψυχωτές: Pep Beltran, Διευθυντής του Περιπλανώμενου μουσείου των πολιτισμών, μουσειολόγος και παιδαγωγός της διαπολιτισμικής εκμάθησης και Πετρίνα Βάρσου, κουκλοπαίκτρια και εικαστικός.

Πληροφορίες

Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Βασ. Γεωργίου, κέντρο, Θεσσαλονίκη

Εικαστική έκθεση με φιγούρες θεάτρου σκιών
(En el país de las sombras)
Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022 στις 10:00
Διάρκεια έκθεσης:
45 λεπτά

Διοργανωτής: Unión Hispano-Helena de Lengua y Cultura

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.