, Πέμπτη
20 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Η περιοδεία της Τέιλορ Σουίφτ θα αποφέρει 1 δισ. στερλίνες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η περιοδεία της Αμερικανίδας σταρ Τέιλορ Σουίφτ αναμένεται να αποφέρει σχεδόν ένα δισεκατομμύριο στερλίνες στην βρετανική οικονομία, σύμφωνα με μελέτη της τράπεζας Barclays που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχεδόν 1,2 εκατομμύρια θαυμαστές της θρυλικής μουσικού και τραγουδίστριας θα δαπανήσουν κατά μέσο όρο 848 στερλίνες (περίπου 988 ευρώ) σε εισιτήρια, ταξίδια, διαμονή, ρούχα, γεύματα και άλλα για να πάνε να δουν την βασίλισσα της ποπ σε μια από τις 15 προγραμματισμένες ημερομηνίες που θα εμφανιστεί στη Βρετανία μεταξύ του Ιουνίου και του Αυγούστου, δηλαδή πάνω από το δωδεκαπλάσιο του κόστους μιας συνηθισμένης εξόδου, σύμφωνα με την έκθεση αυτή.

Η Τέιλορ Σουίφτ ξεκίνησε πριν από μια εβδομάδα από τη Γαλλία την τεράστια περιοδεία της στην Ευρώπη, όπου αναμένεται να γεμίζει το ένα στάδιο μετά το άλλο.

Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τουρνέ της θα πάει επίσης στην Σουηδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Βρετανία, την Ιρλανδία, την Ολλανδία, την Ελβετία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Πολωνία και την Αυστρία, έχοντας κάθε φορά, όπως αναμένεται, αξιοσημείωτη συμβολή στην τοπική οικονομία.

Η πώληση τον Ιούλιο εισιτηρίων για την περιοδεία της υπό τον τίτλο «Eras» προκάλεσε επίσης την εκτόξευση κατά 15,8% σε ετήσια βάση των δαπανών για ψυχαγωγία στη Βρετανία.

Οι μεγάλες περιοδείες αστέρων παγκοσμίου φήμης, όπως η Μπιγιονσέ ή η Τέιλορ Σουίφτ, είναι επίσης δυνατό να προκαλέσουν πρόσκαιρο άλμα του πληθωρισμού.

Πηγή και φώτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.