, Παρασκευή
02 Δεκεμβρίου 2022

Ο Τζέιμς Ερλ Τζόουνς ενέκρινε να αναδημιουργηθεί η φωνή του ως Darth Vader

Ο Τζέιμς Ερλ Τζόουνς αποφάσισε να σταματήσει να δανείζει τη φωνή του στον χαρακτήρα του «Star Wars» Darth Vader (Νταρθ Βέιντερ) μετά από 45 χρόνια στον ρόλο.

Όμως η θρυλική, απειλητική φωνή του θα συνεχίσει να υπάρχει μέσω προγράμματος AI (τεχνητής νοημοσύνης), καθώς ο 91χρονος ηθοποιός υπέγραψε συμφωνία, ώστε αρχειακές ηχογραφήσεις του να χρησιμοποιηθούν από νέους δημιουργούς ταινιών και σειρών.

Η ουκρανική start-up Respeecher ανέλαβε την αποστολή να δημιουργήσει μία εκδοχή της φωνής του Τζέιμς Ερλ Τζόουνς για τη σειρά «Obi Wan Kenobi» με την καθοδήγησή του ηθοποιού.

«Είχε αναφέρει ότι ήθελε να περιορίσει σταδιακά αυτόν τον συγκεκριμένο ρόλο» είπε ο Μάθιου Γουντ, βετεράνος στη Lucasfilm. «Οπότε, πώς θα προχωρούσαμε;» πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμα ότι όταν η σειρά «Obi Wan Kenobi» έκανε πρεμιέρα η οικογένεια του Τζόουνς του είπε ότι είναι ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα.

Ο ηθοποιός δάνεισε για πρώτη φορά τη φωνή του στον κλασικό κακό στην ταινία «Star Wars: A New Hope» του 1977, όταν ο χαρακτήρας απεικονίστηκε από τον Ντέιβιντ Πρόουζ.