, Τετάρτη
30 Νοεμβρίου 2022

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Αμάλ Αλαμουντίν στην απονομή των βραβείων «Albie»

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, Τζορτζ Κλούνεϊ (George Clooney) μαζί με τη σύζυγό του, Αμάλ Αλαμουντίν (Amal Alamuddin) παρευρέθηκαν στην ξεχωριστή απονομή των βραβείων «Albie» στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης που διοργανώθηκαν από το Ίδρυμα Κλούνεϊ.

Τα βραβεία «Albie», τα οποία φέρουν το όνομα του δικαστή Άλμπι Σακς (Albie Sachs), ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον τερματισμό του Άπαρτχάιντ στη Νότια Αφρική και τιμήθηκε στην συγκεκριμένη εκδήλωση, τιμούν όσους αφιερώνουν τη ζωή τους στη Δικαιοσύνη.

Τιμήθηκαν ακόμη η Φιλιππινέζα δημοσιογράφος Μαρία Ρέσσα (Maria Ressa) η ακτιβίστρια από την Κένυα Δρ Josephine Kulea και οι οργανισμοί: «iACT», που υποστηρίζει τους επιζώντες της γενοκτονίας σε προσφυγικούς καταυλισμούς και «Viasna» για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μεταξύ των διάσημων καλεσμένων ήταν η Μέριλ Στριπ (Meryl Streep), η τραγουδίστρια Ντούα Λίπα (Dua Lipa), ο Τζον Όλιβερ(John Oliver), η Τζούλια Ρόμπερτς (Julia Roberts) και ο Μπρους Σπρίνγκστιν (Bruce Springsteen) με την σύζυγό του Πάτι Σκάιαλφα (Patti Scialfa).

Ο Κλούνεϊ μίλησε στο PEOPLE για το πόσο «περήφανος» νιώθει για την σύζυγό του, ενώ στην ερώτηση «τι θα διδάξει στα παιδιά του» είπε: «υπάρχουν τόνοι πραγμάτων αλλά το νούμερο ένα είναι το εξής: αμφισβητήστε τους ανθρώπους με εξουσία και υπερασπιστείτε τους ανθρώπους χωρίς εξουσία».