, Παρασκευή
02 Δεκεμβρίου 2022

Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «The Letter: A Message For Our Earth» στο Βατικανό

Το ντοκιμαντέρ «The Letter: A Message For Our Earth», μια άνευ προηγουμένου έκκληση για δράση για το κλίμα από τον Πάπα Φραγκίσκο, με διαλόγους του με ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος από την Βραζιλία, τον Αμαζόνιο, την Ινδία, τη Σενεγάλη και τις ΗΠΑ έκανε πρεμιέρα χθες στο Βατικανό.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ παρουσία του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Επισκόπων, εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας και του Τύπου πραγματοποιήθηκε στη νέα αίθουσα της Συνόδου του Βατικανού.

Το οικολογικό ντοκιμαντέρ σκηνοθετήθηκε από τον βραβευμένο με Emmy σκηνοθέτη Νίκολας Μπράουν και η παραγωγή είναι της εταιρείας Off The Fence και του κινήματος «Laudato si» που είναι παγκόσμιος καθολικός οργανισμός για την κλιματική αλλαγή.

Γυρισμένο σε κινηματογραφικό ύφος το «The Letter» με επίκεντρο την περιβαλλοντική εγκύκλιο-ορόσημο του Πάπα «Laudato si» προβάλλει τις ζωές πέντε κύριων χαρακτήρων, του αρχηγού της φυλής του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, Cacique Odair «Dadá» Borari, της Ridhima Pandey, νεαρής ακτιβίστριας για το κλίμα από την Ινδία, του Σενεγαλέζου Arouna Kandé που είναι κλιματικός πρόσφυγας και φοιτητής με αντικείμενο τη βιώσιμη ανάπτυξη και των Αμερικανών επιστημόνων Γκρεγκ Άσνερ και Ρόμπιν Μάρτιν, οι οποίοι έχουν αναπτύξει μια καινοτόμα τεχνική για να χαρτογραφούν υποβρύχιους καύσωνες που καταστρέφουν τους κοραλλιογενείς υφάλους.

Κάθε χαρακτήρας προσκλήθηκε στη Ρώμη για ιδιωτική ακρόαση από τον Πάπα κατά τη διάρκεια της οποίας αφηγήθηκε την προσωπική του ιστορία και αυτή της χώρας τους, αποκαλύπτοντας νέες εντυπωσιακές προοπτικές για την κατάσταση του πλανήτη μας και την ανάγκη εκ νέου εξισορρόπησης της σχέσης μας με τη Γη.

Το ντοκιμαντέρ του YouTube Original διατίθεται δωρεάν στους θεατές σε όλο τον κόσμο.

Η πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε συμβολικά την ίδια ημέρα με την επίσημη είσοδο της Αγίας Έδρας στη συμφωνία ορόσημο του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.