, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Συνεργασία του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας με το «The Greek Film Festival in Berlin»

Μια νέα συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αλλά και τη θεσμοθέτηση του νέου Documentary Award by Musou (500 ευρώ) «φέρνει» η φετινή 8η έκδοση του «The Greek Film Festival in Berlin», που θα διεξαχθεί από 29/3 -2/4/2023.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, στο φεστιβάλ του Βερολίνου θα διεξαχθεί ένα session του Cinematherapy με τη συνθετική ψυχοθεραπεύτρια Ντενίς Νικολάκου, μια παράλληλη εκδήλωση του φεστιβάλ της Δράμας που πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία εδώ και τρία χρόνια. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 31 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στο Oval Babylon (με ελεύθερη είσοδο), στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει προβολή μιας μικρού μήκους ταινίας και θα ακολουθήσει συζήτηση που θα κατευθύνεται από την ψυχοθεραπεύτρια σε μια μοναδική διάδραση που «παντρεύει» την ψυχοθεραπεία με την τέχνη του σινεμά. Με παρόντα τον σκηνοθέτη και τους προγραμματιστές του φεστιβάλ, το session θα εστιάσει ιδιαίτερα στην κωμωδία, τα κωμικά στοιχεία, το γέλιο και τη σάτιρα.

Σημειώνεται ότι η κινηματογραφοθεραπεία (Cinematherapy) είναι η χρήση ταινιών για την κινητοποίηση και αναγνώριση συναισθημάτων και για την εξαγωγή συμπερασμάτων στο πλαίσιο της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας. Χρησιμοποιείται για να ενθαρρύνει το κοινό να κατανοήσει σχεδόν οποιοδήποτε θέμα, επειδή η κινηματογραφική εικόνα καλύπτει ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα θεμάτων.

Η Ντενίς Νικολάκου, συνθετική ψυχοθεραπεύτρια (MSc in Integrative Psychotherapy), από το 2014 ασχολείται με τον συντονισμό ομάδων αυτογνωσίας, προσωπικής ανάπτυξης και θεραπείας χρησιμοποιώντας την τέχνη του κινηματογράφου ως μέσο έκφρασης, ψυχοεκπαίδευσης και θεραπείας. Από το 2020 είναι επικεφαλής του προγράμματος Cinematherapy στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, όπου εισήγαγε και έκανε γνωστό για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό το πρόγραμμα Cinematherapy μαζί με τον οσκαρικό σκηνοθέτη Pawel Pawlikowski.

Documentary Award by Musou

To «The Greek Film Festival in Berlin» από φέτος θεσμοθετεί επίσης ένα βραβείο για τις ταινίες του προγράμματος Ντοκιμαντέρ. To βραβείο είναι το Documentary Award by Musou (500 ευρώ), προσφορά της εταιρείας Musou Music Group.

H Musou Music Group ιδρύθηκε το 2006 και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών που σχετίζονται με τη μουσική, όπως των μουσικών εκδόσεων, της προσαρμοσμένης μουσικής δημιουργίας, του σχεδιασμού ήχου, των συμβουλών και της αδειοδότησης πνευματικών δικαιωμάτων, σε επαγγελματίες του κινηματογράφου και της διαφήμισης.

To Emerging Greeks Award (1000 ευρώ) για πρώτες και δεύτερες ταινίες σκηνοθετών είναι προσφορά του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Ολόκληρο το πρόγραμμα ταινιών και εκδηλώσεων του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί στις αρχές Φεβρουαρίου.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.