, Κυριακή
19 Μαΐου 2024

search icon search icon

Το ΕΚΟΜΕ στο 77ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών

Το ΕΚΟΜΕ, στηρίζοντας σταθερά την εξωστρέφεια των Ελλήνων δημιουργών και την ανάδειξη της χώρας σε παγκόσμιο προορισμό για την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων, δίνει και φέτος το παρών στο Marché du Film του 77ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, το οποίο πραγματοποιείται από τις 14 έως τις 25 Μαϊου.

Τα στελέχη του ΕΚΟΜΕ θα βρίσκονται στο εθνικό περίπτερο, το οποίο συνδιοργανώνουν το ΕΚΟΜΕ, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, θα ενημερώνουν κοινό και επαγγελματίες για όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που καθιστούν την Ελλάδα ιδανική επιλογή για την υλοποίηση οπτικοακουστικών παραγωγών.

Συγκεκριμένα, τα θεαματικά αποτελέσματα που απέφεραν τα κίνητρα Cash Rebate 40% και Tax Relief 30%, το Εθνικό Δίκτυο Γραφείων Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών – Film Offices – καθώς και όλες τις εγχώριες και ξένες παραγωγές που υλοποιήθηκαν στην Ελλάδα.  

Ελληνικές παραγωγές και συμπαραγωγές στις Κάννες 

Στο 77ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών συμμετέχουν δύο ταινίες, που έχουν υποστηριχθεί από το ελληνικό πρόγραμμα cash rebate και το ΕΚΟΜΕ.

Πρόκειται για το “Kinds of kindness” του διεθνώς βραβευμένου Γιώργου Λάνθιμου, που μετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ, και την ταινία “Κιούκα, πριν το τέλος του καλοκαιριού” του Κωστή Χαραμουντάνη που μετέχει στο ACID (Association for the Distribution of Independent Cinema), μια δράση της Ένωσης Διανομέων, αφιερωμένη στην ανακάλυψη και προώθηση του ανεξάρτητου σινεμά από όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.