ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Α. Δημοσχάκης στην «Κ»: Ο Έβρος να καταστεί πρότυπο εφαρμογής του Δόγματος «Ολικής Πολιτικής Προστασίας» για έκτακτες ανάγκες!

Φένια Κλιάτση Αναρτήθηκε από Φένια Κλιάτση
01/10/2023
Συνεντεύξεις
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Α. Δημοσχάκης στην «Κ»: Ο Έβρος να καταστεί πρότυπο εφαρμογής του Δόγματος «Ολικής Πολιτικής Προστασίας» για έκτακτες ανάγκες!

Συνέχιση της συζήτησης και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών "Άρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού", Τρίτη 25 Ιουλίου 2023. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Για την ανάπτυξη, την ασφάλεια και τη θωράκιση του Ν. Εβρου μιλάει σε συνέντευξη του στην Καρφίτσα ο Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Η πυρκαγιά στον Έβρο είχε τρομακτικές συνέπειες τόσο για το περιβάλλον όσο και για την πρωτογενή παραγωγή. Αρχικά σας ανησυχεί ο χειμώνας που έρχεται με τα πλημμυρικά φαινόμενα που ενδεχομένως να εκδηλωθούν ;

Οι πρόσφατες φωτιές που εκδηλώθηκαν στο Νότιο και Κεντρικό Έβρο, αποτέλεσαν τον ορισμό της «ΜΕΓΑ-πυρκαγιάς», μιας και συνέτρεχαν όλες οι προϋποθέσεις που ευνόησαν την ραγδαία εξάπλωση, δυσχεραίνοντας την άμεση καταστολή της.

Στον εθνικά ευαίσθητο τριπλό νομό μας και ειδικά στη λεκάνη απορροής του ποταμού Έβρου, παρατηρούνται πλημμυρικά φαινόμενα, μικρής ή μεγάλης έκτασης σχεδόν κάθε χρόνο κάτι που πιθανώς να επιδεινωθεί λόγω της πρόσφατης πυρκαγιάς.

Κάθε δέκα χρόνια περίπου, μας τιμωρεί η φύση με απίστευτες καταστρεπτικές πλημμύρες, οι οποίες ολοκληρώνουν τον κύκλο τους, με μία φονική ζωο-νόσο, επιφέροντας σημαντικές και κοστοβόρες επιπτώσεις στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής και όχι μόνον.

Related Post

Συνέντευξη Τζιτζικώστα στο Epolitical: «Εξαιρετική και ζυγισμένη η παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ» (VIDEO)

Διαμαντής Γκολιδάκης: «Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ένα Μετρό για όλη την πόλη»

«Οι μεγάλες αλυσίδες κερδίζουν έδαφος εις βάρος των μικρομεσαίων»

Που αποδίδει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού οργανισμού για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, Ανδρέας Στοϊμενίδης τον υψηλό αριθμό δυστυχημάτων

Για τον λόγο αυτό, αναδεικνύω και διεκδικώ την άμεση υλοποίηση οραματικά προβεβλημένων εδώ και δεκαετίες έργων υποδομής, όπως τα φράγματα στο Μ.Δέρειο, στην Μάνθεια-Ιτέα και στο Ασπρονέρι Διδυμοτείχου!!

Ήδη οι Μελέτες για το Φράγμα Μ.Δερείου Σουφλίου βρίσκονται σε εξέλιξη η δε χωροθέτηση του έχει αποφασιστεί ..!!

Ωστόσο τα έργα αυτά είναι ζωτικής σημασίας, γιατί θα εξασφαλιστεί ο έλεγχος των υδάτινων όγκων, θα προστατευτούν οι περιοχές από πλημμύρες, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την άρδευση, την ύδρευση και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αποτελώντας γιατί όχι και προορισμό!!

Έχω προτείνει & αναδείξει με κάθε τρόπο την υιοθέτηση του Ν.Έβρου ως πρότυπο εφαρμογής του Δόγματος Ολικής Πολιτικής Προστασίας σε όλη τη Χώρα θεραπεύοντας όλες τις εγγενείς αδυναμίες!

Η υλοποίηση της ως άνω πρότασης  για έκτακτες ανάγκες και σοβαρές κρίσεις (πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμοί κ.ά.) θα σηματοδοτήσει την αναπτυξιακή ώθηση της περιοχής, εν όψει μάλιστα της αναμενόμενης εφαρμογής της σπουδαίας δέσμης των πολιτικών της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων…

Τι θα γίνει με τους ανθρώπους που είδαν τα δέντρα ,τα μελίσσια και τα ζώα τους να χάνονται στη φωτιά. Θα υπάρξει μέριμνα για αυτούς ;

Η επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου, με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον Έβρο και το πλούσιο οδοιπορικό που πραγματοποιήθηκε σε όλο το μήκος αυτού, επιβεβαίωσαν την ευαισθησία και την στοργή του για τον ακριτικό Νομό!!

Ο Πρωθυπουργός με την παρουσία του στην ακριτική περιοχή, αλλά στη συνέχεια και από την Δ.Ε.Θ εξήγγειλε μέτρα στήριξης και ανακούφισης του πυρόπληκτου Έβρου.

Η αποκατάσταση του δάσους της Δαδιάς, με όλα τα απαραίτητα έργα που απαιτούνται, το ειδικό ενισχυμένο «Dadia pass» πέρα από το “Evros pass” για τον υπόλοιπο νομό, αλλά και  η επέκταση του «Market Pass» έως το τέλος του έτους για τον Έβρο, το οποίο και διπλασιάζεται, συνιστούν μόνο μερικά από τα μέτρα αυτά.

Σε πρόσφατη σύσκεψη του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης-Τροφίμων, με παράγοντες του πρωτογενούς τομέα, υπογραμμίστηκε ότι ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ υλοποιεί πρόγραμμα τεχνικής στήριξης των πληγέντων γεωργών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων.

Με σκοπό την καθοδήγηση με επιστημονικό τρόπο, με τις κατάλληλες απαραίτητες μελέτες και την καθημερινή στήριξή τους με τις αξιόπιστες συμβουλές για τη διαχείριση της επόμενης μέρας.

Συνάμα, εκδηλώθηκε η θετική διάθεση ως προς την πρότασή μου περί ίδρυσης μεταδευτεροβάθμιας Σχολής Υλοτόμων με έδρα το Σουφλί & με εκπαιδευτικό πεδίο το Δάσος της Δαδιάς!!

Υπάρχει κυβερνητικό σχέδιο για την συνολική αναπτυξιακή προοπτική του Έβρου;

Τόσο την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο όσο και την τρέχουσα, έχει καταστεί σαφές ότι ο Έβρος βρίσκεται σε θέση προτεραιότητας στην κυβερνητική ατζέντα.

Όπως υπογράμμισε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στην πρόσφατη επίσκεψή του στον Ν.Έβρο αναφερόμενος στη συνολική αναπτυξιακή στρατηγική για τον Έβρο, η Αλεξ/πολη μετατρέπεται τάχιστα σε μία πόλη με ιδιαίτερο γεωπολιτικό παγκόσμιο αποτύπωμα.

Διευκρινίζοντας δε, ότι Έβρος δεν είναι μόνο η πρωτεύουσά του, αλλά και το Κεντρικό και Βόρειο Τμήμα αυτού!

Ο ακριτικός Νομός, με την σφραγίδα της Κυβέρνησης της ΝΔ, από τόπος δυσμενούς μετάθεσης και εκτέλεσης στρατιωτικής θητείας αναβαθμίζεται και μετεξελίσσεται σε επίκεντρο αναπτυξιακών, μεταφορικών, εκπαιδευτικών,  επιχειρηματικών, οικονομικών, αμυντικών και ενεργειακών εξελίξεων.

Προς την κατεύθυνση αυτή συμβάλλει μεταξύ άλλων και η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων η οποία αποτελεί ένα χρήσιμο αναπτυξιακό εργαλείο που αναμένεται προσεχώς να δώσει σημαντική ώθηση στην περιοχή!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA

Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη Τζιτζικώστα στο Epolitical: «Εξαιρετική και ζυγισμένη η παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ» (VIDEO)
Άρθρα και Συντεύξεις

Συνέντευξη Τζιτζικώστα στο Epolitical: «Εξαιρετική και ζυγισμένη η παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ» (VIDEO)

Θετικά αποτιμά ο Απόστολος Τζιτζικώστας τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, με έμφαση στα μέτρα για την κοινωνία και...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
06/09/2026
«Καλές οι συζητήσεις, πολύ καλύτερα τα έργα!»
Άρθρα και Συντεύξεις

Διαμαντής Γκολιδάκης: «Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ένα Μετρό για όλη την πόλη»

Λίγο πριν από την έναρξη της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Διαμαντής Γκολιδάκης, μιλά...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
05/09/2026
Next Post
Η καινοτομία του Φώτη Μπίμπαση

Η καινοτομία του Φώτη Μπίμπαση











Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa